Američki avioni i dronovi u turskim bazama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2015, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki avioni i dronovi u turskim bazama

Američki vojni avioni i bespilotne letelice počeli su da pristižu u turske vazduhoplovne vojne baze, pa će uskoro biti pokrenuta sveobuhvatna akcija protiv džihadista iz Islamske države (IS), izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Vlasti u Ankari su krajem jula zvanično odobrile korišćenje turskih vazduhoplovnih baza američkim i koalicionim avionima koji učestvuju u borbi protiv IS, podseća Rojters.

"U skladu sa našim dogovorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa SAD, ostvarili smo napredak kad je reč o otvaranju naših baza, a posebno baze Inčirlik", rekao je Čavušoglu za tursku televiziju TRT.

"Vidimo da su počeli da stižu američki avioni i dronovi, a uskoro ćemo svi zajedno pokrenuti sveobuhvatnu akciju protiv Islamske države", izjavio je turski ministar tokom posete Maleziji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki avioni iz turskih baza protiv džihadista

Izvor: RTS, 05.Avg.2015

Američki vojni avioni i bespilotne letelice počeli su da pristižu u turske vazduhoplovne vojne baze, pa će uskoro biti pokrenuta sveobuhvatna akcija protiv džihadista iz Islamske države, rekao je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu. ...

Nastavak na RTS...

Nema dogovora Rusije i SAD o zajedničkoj borbi protiv džihadista Islamske države

Izvor: Blic, 05.Avg.2015

Moskva i Vašington nisu uspeli da se dogovore o zajedničkoj borbi protiv Islamske države (ID), izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon sastanka sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem, drugog za samo nekoliko dana..."Svi se slažemo da je Islamska država zajednička...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.