Američki ambasador napadnut žiletom u Seulu

Izvor: Radio 021, 05.Mar.2015, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki ambasador napadnut žiletom u Seulu

Američki ambasador u Južnoj Koreji Marko Lipert povređen je u četvrtak u Seulu, prenela je južnokorejska televizija i dodala da je nepoznati napadač žiletom napao diplomatu.

Pozivajući se na policijske izvore, televizija YTN javila je da je nepoznati muškarac napao Liperta žiletom na jednom sastanku u centru Seula.

Televizija je prikazala snimak na kojem se vidi ambasador s povredom na licu. Lipert (42) odmah je prebačen u bolnicu, a napadač, koji je uzvikivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << slogane protiv rata i za ujedinjenje dve Koreje, odmah je uhapšen. SAD i Južna Koreja su pokrenule zajedničke vojne vežbe ove nedelje, što je dovelo do rastuće tenzije u susednoj Severnoj Koreji.

Stejt department je odmah osudio napad i dodao da je ambasador van životne opasnosti.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.