Američke i britanske snage zatvorile bazu u južnom Avganistanu

Izvor: VOA, 26.Okt.2014, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američke i britanske snage zatvorile bazu u južnom Avganistanu

Britanski i američki vojnici su zvanično obeležili kraj borbenih operacija u Avganistanskoj južnoj pokrajini Helmand predavanjem kontrole nad najvećom vojnom bazom avganistanskim snagama.

Britanska zastava je spuštena danas na ceremoniji u Kemp Bastionu, dok je američka zastava spuštena po poslendjji put u susednom kampu Ledernek. Britanski sekretar za odbranu Majkl Felon je odao poštu ulozi svoje zemlje u borbi protiv Tailbana, rekavši da britanske snage s ponosom okončavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << svoje operacije i pružaju Avganistanu "najbolju moguću šansu za stabilnu budućnost." Na vrhuncu, koaliciona kombinovana baza je imala 40.000 pripadnika uključujući strane trupe i kontraktore. 12.000 stranih vojnika će ostati u toj zemlji  posle septembra u cilju obuke i savetovanja avganistanskih snaga.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.