„Ambasador SAD direktno uključen u aferu prisluškivanja diplomata Srbije”

Izvor: Vostok.rs, 24.Avg.2017, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Ambasador SAD direktno uključen u aferu prisluškivanja diplomata Srbije”

Makedonski portal „Minariport“ tvrdi da je u aferu prisluškivanja srpskih diplomata i zvaničnika direktno uključen američki ambasador u Skoplju Džes Bejli.

Kako prenosi „Politika“, Bejli je preko „svog“ premijera Zorana Zaeva zatražio da se pripadnici Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove BJR Makedonije uključe u prisluškivanje srpskih diplomata, ali i predsednika Aleksandra Vučića.

Prema pisanju tog sajta, ambasador Bejli koristi identičan scenario kojim je rušio vlast VMRO-DPMNE, ali je sada cilj Srbija.

Kako prenosi „Politika“, otkrivajući pozadinu špijunske afere, novinarka portala piše da za Ciju pad Makedonije nije dovoljan i da mora da „padne“ i Srbija, kako bi SAD „kompletirale vlasništvo nad Balkanom“.

„Zato su američka ’duboka država i njeni vazali Britanci i Nemci dali zeleno svetlo da se Skoplje pretvori u štab iz kojeg će se voditi aktivnosti čiji je cilj destabilizacija Srbije“, navodi se u tekstu.

Inače, Bejli je svojevremeno morao da napusti Tursku zbog organizovanja neuspelog državnog udara protiv Redžepa Tajipa Erdogana.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Američki ambasador tražio prisluškivanje srpskih diplomata i Vučića?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2017

Makedonski portal Minariport tvrdi da je u aferu prisluškivanja srpskih diplomata i zvaničnika direktno uključen američki ambasador u Skoplju Džes Bejli, prenosi "Politika"...Bejli je, kako piše novinarka ovog portala na engleskom jeziku, Marija Nikolovska, preko "svog" premijera Zorana Zaeva zatražio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.