Amanda Noks je oslobođena jer je bogata Amerikanka

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Amanda Noks je oslobođena jer je bogata Amerikanka"

Amanda Noks je oslobođena jer je bogata Amerikanka, izjavio je Kongoležanin Patrik Lumumba, vlasnik bara koji je lažno optužen za ubistvo studentkinje Meredit Kerčer 2007. godine u Peruđi, Italija.

Lumumba (42) tvrdi da je odluka Vrhovnog suda o oslobađanju Noksove i njenog bivšeg dečka, Italijana Rafaela Solećita, motivisana političkim i diplomatskim razlozima, preneo je “Gardijan”.

Lumumba je ocenio da je oslobađajuća presuda trijumf “bogate Amerikanke” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nad pravdom.

-Ovo nije dobro za pravdu, mislim da to pokazuje moć koja je dostupna bogatim ljudima – a ona je Amerikanka i bogata. Za zemlju kao što je Italija ovo nije dobro. Mislim da je bilo diplomatskih problema sa Sjedinjenim Američkim Državama pa su je oslobodili. Amanda je slobodna zato što je Ameriknaka, ali Amerikanci su ljudi kao i svi drugi – zaključio je on.

Lumumba je uhapšen u novembru 2007. i proveo je dve nedelje u zatvoru nakon što je Noksova rekla policiji da je on ubio Kerčerovu (21).

Meredit Kerčer je silovana i izbodena nožem, podseća “Gardijan”.

Noksova, koja je tada imala 27 godina, rekla je policiji da je “pokrila svoje uši dok je Lumumba ubijao” Kerčerovu u spavaćoj sobi stana u kojem su dve devojke zajedno živele.

Njene tvrdnje su se pokazale kao lažne i Noksova je zbog toga osuđena na tri godine zatvora. Ona je rekla da se od tada bori sa krivicom zbog lažne optužbe.

- Amanda me je slagala. Osećam se veoma loše (zbog sudske odluke) – rekao je Lumumba i dodao da su mu zbog njenih optužbi upropašćeni i život i posao.

Lumumba sada sa ženom živi u Krakovu, Poljska, jer je izgubio bar u Perudži i bori se da nađe posao. On kaže da, uprkos oslobađajućoj presudi, smatra da je ključ rešenja slučaja u Noksovoj.

-Ne znam šta je Amanda uradila, ali mislim da zna zašto je Meredit mrtva – istakao je Lumumba.

Noksova i Solećito su tokom osmogodišnje sudske sage konstantno tvrdili da su nevini. Oboje su oslobođeni 27. marta odlukom Vrhovnog suda Italije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.