Al Šabab potvrdila da im je ubijen istaknuti komandant

Izvor: Blic, 22.Avg.2017, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Šabab potvrdila da im je ubijen istaknuti komandant

Somalijska ekstremistička grupa Al Šabab potvrdila je da je jedan od njihovih istaknutih komandanta ubijen u američkim vazdušnim udarima u julu.

Ta islamistička grupa je objavila saopštenje u kom potvrđuje da je ubijen Ali Muhamad Husein, poznat i kao Ali Džabal, javila je grupa SITE, koja prati ekstremističke grupe.

Američka vojska je početkom avgusta objavila da je u vazdušnom udaru 30. jula ubijen Džabal, koji je bio "zadužen za snage Al Šababa koje planirale i izvršavale napape u Mogadišu", preneo je AP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ekstremisti potvrdili da im je ubijen komandant

Izvor: B92, 22.Avg.2017

Mogadiš -- Somalijska ekstremistička grupa Al Šabab potvrdila je da je jedan od njihovih istaknutih komandanta ubijen u američkim vazdušnim udarima u julu...Ta islamistička grupa je objavila saopštenje u kom potvrđuje da je ubijen Ali Muhamad Husein, poznat i kao Ali Džabal, javila je grupa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.