Agenti za suzbijanje droge na žurkama narko kartela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agenti za suzbijanje droge na žurkama narko kartela

Pripadnici američke Agencije za suzbijanje droge prisustvovali su orgijama koje su organizovali narko karteli, navodi se u federalnom izveštaju SAD.

U izveštaju precizira se broj slučajeva nedoličnog ponašanja agenata Uprave za suzbijanje droge (DEA), kao i ostalih federalnih agencija za sprovođenje zakona.

Neke optužbe nisu do kraja istražene, a neki slučajevi nisu ni prijavljeni, dodaje se u izveštaju,

U jednom poglavlju se navodi da su agenti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Uprave za suzbijanje droge prisustvovali zabavama u inostranstvu, na kojima su goste animirale prostitutke iz inostranstva, prenosi BBC.

Jedan federalni istražni agent rekao je za AP da su se žurke održale u Kolumbiji.

Tokom zabave u prostoriji su se nalazili telefoni i računari američkih agenata, zabeleženo je u izveštaju.

Istražitelji DEA rekli su da nisu ranije prijavili agente jer "nisu verovali da su specijalni agenti svojim ponašanjem toliko ugrozili državnu bezbednost, da to zahteva konsultaciju".

Nekoliko agenata je, takođe, primilo novac, skupe poklone ili oružje, a njih sedmoro, koji su priznali da su prisustvovali takvim žurkama, suspendovano je na dva ili 10 dana.

"Prostitucija se smatra delom lokalne kulture i toleriše se u pojedinim oblastima, poznatim kao zonama tolerancije", rekao je istražiteljima jedan zvaničnik DEA.

Kongres SAD podržao je sprovođenje istrage nakon izveštaja iz 2012. godine da su agenti Tajne službe unajmili prostitutke dok su bili na radnom zadatku i štitili predsednika tokom samita u Kolumbiji.

Ostale optužbe uključuju seks između instruktora i studenata, kao i veze između supervizora i podređenih.

Federalne agencije su od 2009. do 2012. godine, pored DEA, istraživale rad američkog Federalnog istražnog biroa, Američkog biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive, kao i Maršalovu službu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.