Abadi: Neće se graditi zid oko Bagdada

Izvor: RTS, 07.Feb.2016, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abadi: Neće se graditi zid oko Bagdada

Bagdad je prestonica svih Iračana i nije moguće podići zid ili ogradu kako bi se taj grad izolovao, navodi se u saopštenju iračkog premijera Hajdera el Abadija.
Hajder el Abadi je odbacio plan izgradnje zida oko Bagdada, koji je osmislilo Ministarstvo unutrašnjih poslova u cilju odbijanja napada Islamske države unutar iračke prestonice, prenela je agencija AP.
Portparol Ministarstva unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslova, policijski general Sad Man, izjavio je prošle nedelje da su počeli radovi na izgradnji zida i da će usled toga biti smanjen broj kontrolnih punktova unutar samog grada.
Eksplozije bombi i drugi napadi su i dalje svakodnevna pojava u Bagdadu, koji su uglavnom usmerene protiv bezbednosnih snaga i šiitske većine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.