ALARM u Pekingu! (FOTO)

Izvor: Mondo, 30.Nov.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALARM u Pekingu! (FOTO)

Peking se suočava sa najvećim zagađenjem vazduha u ovoj godini, a na lokacijama u gradu gde se zagađenost meri, utvrđeni su izuzetno opasni nivoi zagađujućih čestica, pa su zvaničnici izdali narandžasti znak za uzbunu.

Foto: AP, Andy Wong

Prema podacima koje su objavili zvaničnici grada, nivo zagađenih čestica sitnijih od 2.5 mikrometara u vazduhu iznosi više od 600 mikrograma po kubnom metru, dok je Svetska zdravstvena organizacija propisala da bezbedni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nivoi tih čestica u vazduhu iznose 25 mikrograma po kubnom metru.

Gradski zvaničnici izdali su narandžasti znak za uzbunu koji je drugi najviši od četiri nivoa opasnosti, prenosi agencija AP.

China smog climbs to perilous levels on eve of climate talks https://t.co/R4ciHPvoafpic.twitter.com/RjUM2qAqrP

— NDTV (@ndtv) November 30, 2015

Škole su obustavile aktivnosti na otvorenom, a od fabrika koje zagađuju vazduh zatraženo je da smanje proizvodnju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO) UZBUNA U PEKINGU: Ogromno zagađenje vazduha, ljudi dišu na škrge

Izvor: Kurir, 30.Nov.2015

Peking se suočava sa najvećim zagađenjem vazduha u ovoj godini, a na lokacijama u gradu gde se zagađenost meri, utvrđeni su izuzetno opasni nivoi zagađujućih čestica, pa su zvaničnici izdali narandžasti znak za uzbunu...Prema podacima koje su objavili zvaničnici grada, nivo zagađenih čestica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.