Porodica preminulog vozača tuži Formulu 1

Izvor: Telegraf.rs, 26.Maj.2016, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica preminulog vozača tuži Formulu 1

U julu će se navršiti godinu dana od tragične smrti Žila Bjankija, koji je u julu 2015. podlegao povredama glave od posledica udesa na trci u Suzuki, devet meseci ranije.

Nesreća bivšeg vozača ekipe Marusija ponovo je aktuelizovana, jer je njegova prodica podnela tužbu protiv Formule 1, njenog prvog čoveka Bernija Eklstona, Svetske automobilske federacije (FIA), kao i ekipe Marusija.

Bjankijevi smatraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je mnogo okolnosti koje su mogle da se izbegnu, dovele do nesreće i smrti njihovog Žila, koji je poginuo kada je svom snagom udario u transportno vozilo koje je u tom trenutku sa staze sklanjalo bolid Adriana Sutila.

- Tražimo pravdu za Žila. Želimo da otkrijemo istinu o odlukama koje su dovele do udesa u kojima je poginuo moj sin - rekaao je Žilov otac Filip.

- Kao porodica, imamo toliko pitanja na koje nismo dobili odgovore i čvrsto smo ubeđeni da su incident i Žilova smrt mogli da se izbegnu da nije načinjena serija grešaka. 

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.