Aleš Espargaro Suzuki menja Aprilijom

Izvor: N1 televizija, 27.Jun.2016, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleš Espargaro Suzuki menja Aprilijom

Vozač Suzukija Aleš Espargaro u naredne dve sezone braniće boje Aprilije.

Otkako je japanski tim potvrdio da je angažovao Andreu Janonea i Aleksa Rinsa za sledeću sezonu, spekulisalo se da će Espargaro preći u Apriliju. Potvrda se očekivala pred sam početak akcije u Asenu, gde je vožena Velika nagrada Holandije, međutim, pošto je stariji od braće Espargaro propustio let, ona je usledila tek po završetku trke.

Dolazak Espargara u redove Aprilije je u sklopu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << plana razvoja italijanskog tima. Cilj u narednom periodu je da Aprilija postane još konkurentnija, pošto je jasan napredak od početka sezone u odnosu na prethodnu.

Espargaro će se u timu pridružiti debitantu Semu Lousu, koji je još prošle godine potpisao ugovor sa Aprilijom i ekipom Gresinija, za koju trenutno vozi u Moto2 kategoriji. To ujedno znači da će Štefan Bradl i Alvaro Bautista ostati bez mesta na kraju sezone i moraće da nađu novi angažman.

26-godišnji Espargaro je bio španski šampion u klasi do 125 kubika 2004. godine. Posle nekoliko sezona u klasama do 125 i 250 kubika, u kraljevskoj klasi je debitovao 2009. godine. Najveću pažnju privukao je tokom 2012. godine, kada je bio najbolji vozač u kategoriji CRT, braneći boje Aspara na motoru koji je razvijala Aprilija. Isti rezultat je ponovio godinu dana kasnije, da bi prošle sezone dobio priliku u Suzukiju.

Svoj najbolji rezultat u Suzukiju španski motociklista je ostvario ove godine na trkama u Ostinu i Le Manu, kada je zauzeo četvrto mesto. Prošle godine je osvojio pol poziciju na stazi „Katalunja“ sa japanskim timom, a trenutno drži sedmo mesto u generalnom plasmanu kraljevske klase.
Pogledaj vesti o: Suzuki

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.