Železnicama dozvola za Štadlerove vozove

Izvor: Akter, 02.Jun.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnicama dozvola za Štadlerove vozove

Železnice Srbije saopštile su danas da su dobile dozvolu za upotrebu novih elektromotornih vozova koje je proizvela švajcarska kompanije Štadler, i da su u toku su završne pripreme za uključenje prvih od tih vozova u saobraćaj, sredinom juna na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica

Uvođenjem novih, niskopodnih švajcarskih elektromotornih vozova, bilo je najavljeno za jesen prošle godine, ali problem bio što Železnice nisu obezbedile radionicu i tehničku opremu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << bi proizvođač u garantnom roku mogao da održava vozove, i što su na nekim od planiranih linija peroni na stanicama previsoki, tako da bi putnici morali da iskaču iz vozova.

Kako su saopštile Železnice, ugovor sa švajcarskom kompanijom Štadler o isporuci 21 elektromotornog voza, potpisan je u marta 2013. godine i vredan je oko 99 miliona evra, a realizuje se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Do sada je Železnicama Srbije isporučeno 15 Štadlerovih vozova, a preostalih šest se očekuje u ugovorenom roku, do 31. avgusta ove godine.

Novi vozovi će se postepeno uvoditi u saobraćaj na ostalim magistralnim elektrificiranim prugama Srbije: Beograd–Užice–Prijepolje Teretna, Beograd–Kraljevo, Beograd–Šid, Beograd–Niš–Preševo.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Železnice dobile dozvolu za Štedlerove vozove

Izvor: Blic, 02.Jun.2015

"Železnice Srbije" dobile su dozvolu za korišćenje novih elektromotornih "Štedlerovih" vozila, a očekuje se da će pripreme za uključenje prvih vozova u saobraćaj na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica biti završene sredinom juna...Kako je navedeno u saopštenju "Železnica Srbije", to preduzeće...

Nastavak na Blic...

Železnice dobile dozvolu za Štadlerove vozove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2015

Železnice Srbije saopštile su danas da su dobile dozvolu za upotrebu novih elektromotornih vozova koje je proizvela švajcarska kompanije Štadler, i da su u toku su završne pripreme za uključenje prvih od tih vozova u saobraćaj, sredinom juna na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica...Uvođenjem novih,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.