Vulin traži smenu direktora Doma u Veterniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin traži smenu direktora Doma u Veterniku

Ministarstvo rada će predložiti Pokrajinskom sekretarijatu smenu direktora Doma u Veterniku Zorana Arbutine, nakon što je jedan štićenik u četvrtak izgubio život u požaru, izjavio je danas u Subotici ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Ministar je naveo da će njegov resor to zatražiti na osnovu dobijenog zapisnika i izveštaja o jučerašnjoj tragediji.

"Nadležne inspekcijske službe meni su danas predale su odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izveštaj i mogu da vam kažem da su dva vaspitača suspendovana, njihova suspenzija trajaće dok se ne završi disciplinski postupak, a nakon što se završe i odgovarajući izveštaji koje radi MUP, Tužilaštvo će odlučiti da li postoje elementi krivične odgovornosti i da li će se goniti za još nešto", rekao je Vulin Tanjugu.

Podsetio je da je Dom u Veterniku osnovan od strane AP Vojvodine i nadležnost za njegovo vođenje, kao i kadrovska rešenja nalaze se u Pokrajinskom sekretarijatu.

"Ali svejedno, naš predlog je da se direktor smeni i da se brojne preporuke koje smo slali tokom godina iza nas, da se uvaže i da se ozbiljno pristupi promeni uslova rada u Veterniku.", istakao je ministar.

Podvukao je da su inspekcije ustanovile da su postojale određene nepravilnosti, koje su dovele do tog slučaja, kao i da su neke od njih bile prepoznate od strane organa Ministarstva i da je upozoreno na njih.

"Ali nažalost, naše preporuke nisu se poštovale i ponavaljam, Dom u Veterniku nije u našoj nadležnosti, ali to ne znači da mi na bilo koji način ne tražimo odgovornost za one koji su svojim činjenjem, ali i nečinjenjem doveli do ove tragedije", jasan je Vulin.

U požaru koji je izbio u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, poginuo je štićenik star 22 godine.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin traži smenu direktora Doma u Veterniku

Izvor: N1 televizija, 27.Maj.2016

Ministarstvo rada će predložiti nadležnom Pokrajinskom sekretarijatu smenu direktora Doma u Veterniku Zorana Arbutine, nakon što je jedan štićenik u četvrtak izgubio život u požaru, najavio je resorni ministar Aleksandar Vulin...Podsećamo da je Kancelarija Zaštitnika građana još pre tri...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.