Vučić i Orban danas u Subotici: Mađarska je naš pravi prijatelj

Izvor: Blic, 13.Apr.2016, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Orban danas u Subotici: Mađarska je naš pravi prijatelj

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas Mađarskoj na podršci Srbiji, navodeći da ta zemlja ničim ne ucenjuje Srbiju i ne ograničava i da to Srbija poštuje i ceni.

- Sa Mađarskom ćemo da gradimo najbolje u budućnosti. Hvala Viktore (Orban, premijer Mađarske) na podršci Srbiji u teškim trenutcima, ne samo u podršci u poplavama, preduzećima, na putu ka EU, jer Mađarska nas ničim ne ucenjuje i ne ograničava i to Srbija poštuje i ceni. Prave prijatelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << umemo da zapamtimo - rekao je Vučić, koji je sa Orbanom obišao novi pogon mađarske kompanije "Masterplast" za proizvodnju staklene vune.

Vučić je rekao da se divno osećao kao domaćin danas u Subotici, kada su se čule srpska i mađarska himna, gde je svako bio ponosan na svoju naciju i gde je znao da nemamo nijedan problem, čak ni skriven.

- Mislim da Mađari to iskreno osećaju. Poštujem Mađare i uvek ćete da imate iste uslove kao Srbi i svi ostali građani Srbije. Ponosan sam i na Srbe koji su odlično razumeli kakva je to politika koju će Srbiju da podigne na pijedastal uspešnih zemalja - rekao je Vučić.

Dodao je da je, kada su investitori iz "Masterplasta" došli na sastanak u Beograd, video da ne veruju da će Vlada Srbije da pomogne, da su mislili da su to priče za televiziju i za široke mase, a da se u stvarnosti to ne dešava.

- Sve smo završili za deset dana, obezbedili smo ne samo posao za 205 ljudi, uspeli da obezbedimo da jedan značajan deo Subotice i centra da dodatno rasteretimo i zaposlimo, da imamo manje problema i muka. Znam da svi razmišljaju o daljem poslu, uskoro će morati da autobuse šalju u Bajmok i druga mesta, kako bi dovozili radnike - naveo je Vučić.

Kaže da se rast Srbije stalno povećava, da je to obezbeđeno većim investicijama i izvozom podstakla rast, ne većom potrošnjom, da imamo mnogo siromašnih, ali da stvari idu na bolje i da misli da prijatelji iz Mađarske razmišljaju o novim investicijama u Srbiju.

"Masterplast" se bavi proizvodnjom i distribucijom termoizolacionih materijala. Novi pogon mađarskog investitora u Subotici vredan je ukupno 7,5 miliona evra, od kojih kao podsticajnu meru Vlada Srbije izdvaja 23 odsto, odnosno dva miliona evra.

Kako je prilikom prošlogodišnjeg potpisivanja Ugovora izmedju Republike Srbije i preduzeća "Masterplast YU" najavio direktor "Masterplasta" Tividar Bunford, nova fabrika površine 12.000 kvadratnih metara imaće oko 200 mašina za pletenje i godišnje će proizvoditi 60 miliona metara staklene vune, a zapošljavaće oko 200 radnika.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Mađarska pravi prijatelj

Izvor: B92, 13.Apr.2016

Premijer Aleksandar Vučić zahvalio se Mađarskoj na podršci Srbiji, navodeći da ta zemlja ničim ne ucenjuje Srbiju i ne ograničava i da to Srbija poštuje i ceni..."Sa Mađarskom ćemo da gradimo najbolje u budućnosti. Hvala Viktore (Orban, premijer Mađarske) na podršci Srbiji u teškim trenutcima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.