Vozač zaspao za volanom autobusa

Izvor: Danas, 14.Avg.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač zaspao za volanom autobusa

Subotica - Jedna osoba je poginula, a 36 putnika je povređeno kada se autobus turskih registarskih tablica prevrnuo na autoputu 20 kilometara južno od Subotice. Nesreća se dogodila juče u 5.40 ujutro, a njen uzrok je za sada nepoznat.

U nezgodi je poginula žena od pedeset godina, a dve osobe su zbog povreda zadržane u Subotičkoj bolnici. Iz bolnice su saopštili da su ostali putnici nakon pregleda pušteni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Vozač autobusa je takođe smešten u bolnici.

Javni tužilac u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici Branislav Rankov je za subotičku Ju eko televiziju izjavio da će od vozačevog zdravstvenog stanja zavisiti kada će on biti prebačen u tužilaštvo kako bi dao izjavu. Prema njegovim rečima, Vlada Turske je organizovala avionski prevoz koji će putnike vratiti kućama.

- Do saobraćajne nesreće kod Bačke Topole je došlo pošto je vozač autobusa, turske registracije, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta - saopštila je subotička policija. Kako prenosi RTS, do nezgode je najverovatnije došlo zato što je vozač autobusa zaspao za volanom.

Autobus iz Turske je prolazio kroz Srbiju na putu ka Zapadnoj Evropi.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

PREVRTANJE TURSKOG AUTOBUSA KOD SUBOTICE: Podneta krivična prjava protiv vozača!

Izvor: Kurir, 15.Avg.2014, 14:32

Vozač autobusa Arslan Hajrij optužen je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja zbog prevrtanja autobusa u kome je jedna osoba poginula, a 30 putnika povređeno..SUBOTICA  - Subotička policija podnela je krivičnu prijavu protiv vozača turskog autobusa, koji se u četvrtak prevrnuo na autoputu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.