Vetar stvara nanose u Vojvodini

Izvor: B92, 28.Dec.2014, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vetar stvara nanose u Vojvodini

Sneg na severu Srbije pada znatno slabijim intenzitetom nego danas, ali pojačan severo-zapadni vetar počinje da stvara nanose na pojedinim deonicama.

Iz kompanije “Vojput“ savetuje se vozačima da prilagode vožnju uslovima puta.

Rukovodilac štaba zimske službe te kompanije Ivan Sudarević rekao je da vetar nije velikog intenziteta, ali da stvara nanose.

“Za sad još nisu značajni i veliki, ali se javljaju snežni jezici od pet do 15 centimetara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po putevima, tako da i dalje nastavljamo sa stalnim čišćenjem puteva“, rekao je Sudarević, napomenuvši da je takva situacija na celom putnom pravcu od Novog Kneževca do Sombora.

Ranija iskustva sa ovakvim vetrom govore da će nanosa biti na putnim pravcima Subotica-Sombor, Bajša-Lipar i Bački Sokolac-Telečka.

Navejavanja ima i na autoputu, naročito kod petlje Čantavir i od Bačke Topole prema Feketiću, zbog čega su njihove ekipe stalno na terenu i vrše stalno proširivanje puta.

“Pored kamiona čistača, sad smo već redovno uključili i grejdere, imamo još za sada mesta gde da guramo sneg, tako da utovarivači i buldožeri nisu potrebni, ali je činjenica da, baš kako je i prognozirano, ima naduvavanja“, dodao je Sudarević.

On naglašava da su putevi prohodni, da se i dalje čiste od snega, i za sada ne vidi da je neophodno bilo kakvo zatvaranje saobraćaja.

“Preporuka učesnicima u saobraćaju je da se prilagode sada sad već znatno otežanim uslovima za učestvovanje u saobraćaju, da se ne desi da oni naprave preprečivanje, pa da ne možemo proći ni mi koji čistimo“, rekao je Sudarević.

Što se lokalnih saobraćajnica u Subotici tiče, šef zimske službe JKP “Čistoća i zelenilo“ Veselin Šuković rekao je da manjih nanosa ima na putu ka Tavankutu, deonici Đurđin-Žednik i Čantavirskom putu, gde je prisutna njihova mehanizacija i radi non-stop, a tako će biti i tokom cele noći.

On je precizirao da na tim deonicama nanosa ima mestimično na jednoj traci, tako da su svi putni pravci prohodni.

“Što se tiče grada i gradskih saobraćajnica, sve je čisto i sređeno, nema nikakvih problema“, rekao je Šuković.

On je dodao da su njihovi traktori i dalje angažovani na uređenju pešačkih i biciklističkih staza, te da će njihova služba nastaviti u gradu sa intervencijama u četiri sata ujutro, kako bi do šest časova sve bilo spremno za nesmetan saobraćaj građana ka radnim mestima.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.