U Subotici počinju Zavičajni dani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2015, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Subotici počinju "Zavičajni dani"

U organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga večeras u Subotici počinje druga po redu manifestacija "Zavičajni dani", koja će trajati do 12. septembra.

U sklopu manifestacije predviđeni su brojni programski sadržaji koji treba da obogate kulturni život Grada Subotice i doprinesu daljoj afirmaciji tolerancije i suživota svih stanovnika na prostoru Severne Bačke, bez obzira na nacionalnu, versku, polnu pripadnost.

Među njima se izdvajaju nastupi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dušana Svilara, Jandrinog jata i grupe Legende, a poseban deo manifestacije predstavljaće "Konferencija beba" odnosno "Dete je čovek veoma bitan", koje će biti održane u sredu 9. septembra, od 10 odnosno 19 časova, a u kojima će učestvovati, između ostalih, Raša Popov, Madam Piano, Milorad Mandić Manda i mnogi drugi.

Osim toga, Subotičani će na trgu moći da prisustvuju nastupima izvornih grupa i kulturno-umetničkih društava, kako iz Subotice tako i okoline.

"Cilj kulturno - zabavne manifestacije 'Zavičajni dani' je negovanje tradicije, običaja, kulture i narodnog stvaralaštva srpskog naroda sa prostora bivše SFRJ radi boljeg međusobnog upoznavanja i tolerancije između naroda na prostoru Severnobačkog okruga", navode organizatori.

Svečano otvaranje je večeras u 19 časova u Velikoj većnici Gradske kuće,a ceremoniju otvaranja uveličaće crkveni hor SPC Subotičke, pevači etno muzike Bojana i Nebojša Brdarić i srpski književnik Blagoje Baković.

Manifestaciju je podržala Gradska uprava Grada Subotice, proglasivši je manifestacijom od posebnog značaja za Grad Suboticu počev od 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Subotica: "Konferencija beba" na Zavičajnim danima

Izvor: Radio 021, 05.Sep.2015

U organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, večeras u Subotici počinje druga po redu manifestacija "Zavičajni dani", koja će trajati do 12. septembra...U sklopu manifestacije predviđeni su brojni programski sadržaji koji treba da obogate kulturni život Grada Subotice i doprinesu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.