U Subotici osvanuo mural sa likom Tijane Jurić. POČIVAJ U MIRU

Izvor: Blic, 23.Sep.2014, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Subotici osvanuo mural sa likom Tijane Jurić. POČIVAJ U MIRU

Oslikavanje murala tragično nastradale Tijane Jurić na jednoj od stambenih zgrada u subotičkom naselju Radijalac biće danas završeno.

Umetnik iz Beograda Andrej Josifovski, i pored kiše, juče je uspeo da oslika najveći deo murala koji predstavlja Tijanin lik, sa ispisanim njenim imenom, godinom rodjenja i smrti i porukom "Počivaj u miru".

"Ideja je proistekla od Tijaninih drugova, koji su inicijatori da se ovo napravi i njenog oca koji me je pozvao da dodjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da uradim, što sam ja prihvatio. Bila mi je velika čast da dodjem i da ja oslikam ovaj mural", rekao je Josifovski.

On je mural radio u svom stilu - kombinaciji boja za fasadu i sprejeva i očekuje da će već danas biti završen.

Mural je radđn na osnovu Tijanine omiljene fotografije.

"Rekli su mi da je ovo Tijanina omiljena fotografija sa mature, tako da smo rešili da je ovekovečimo na taj način", dodao je Josifovski, 24-ogodišnji inženjer arhitekture iz Beograda.

Ideja za oslikavanje murala potekla je od Tijaninih drugara iz osnovne škole, čija je prvobitna ideja bila da se mural oslika na zgradi muzeja, što im nije uspelo, tako da su uspeli da dobiju dozvolu za oslikavanje na zgradi koja se nalazi na šetalištu Radijalac.

Tijana Jurić je nestala 26. jula posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Odmah posle nestanka u potragu se, pored srpske, uključila i madjarska policija, Evropol, Interpol i medjunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi.

U Višem javnom tužilaštvu u Subotici protiv Dragana Djurića se vodi istraga zbog krivičnog dela teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom silovanje i preti mu kazna do 40 godina zatvora.

On je uhapšen u noći izmedju 6. i 7. avgusta. Priznao da je počinio to krivično delo i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mural Tijani Jurić u Subotici

Izvor: RTS, 23.Sep.2014

Oslikavanje murala tragično nastradale Tijane Jurić na jednoj od stambenih zgrada u subotičkom naselju Radijalac biće završeno u toku dana...Umetnik iz Beograda Andrej Josifovski, i pored kiše, juče je uspeo da oslika najveći deo murala koji predstavlja lik Tijane Jurić, sa ispisanim njenim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.