Trasa gasovoda Južni tok zaobilazi Sombor! Zašto se ćuti?

Izvor: 025info.rs, 21.Okt.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trasa gasovoda Južni tok zaobilazi Sombor! Zašto se ćuti?

Prilikom obraćanja na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, poslanik Srpskog pokreta obnove Žika Gojković postavio je pitanje koje je upućeno Ministarstvu energetike i direktoru Srbijagasa Dušanu Bajatoviću.

Naime, pre nekoliko dana je kroz tišinu i skriveno prošla informacija da postoji velika verovatnoća, tačnije da je već ugovoreno da se trasa gasovoda Južni tok, koja je trebala da prođe kroz somborski atar, odnosno kroz Sombor, Kulu i Vrbas, promenila >> Pročitaj celu vest na sajtu 025info.rs << i da će ona ići preko Subotice.

"Niko ne želi javno i jasno da kaže da li je to istina i zato koristim svoju poslaničku priliku da postavim pitanja za koja se nadam da ćemo dobiti odgovore. Da li je to istina? Ko je i kada to dogovorio, te koji su razlozi ovako dogovorenih stvari? I još nešto: zbog čega se ovo prikriva od građana?" - pitanja su koja je postavio Gojković.

Dalje je potpredsednik SPO-a upozorio kako smo u prošlosti već imali veliki broj situacija gde je Sombor, bukvalno preko noći ostajao u zapećku, kao onda kada je u pitanju bila izgradnja autoputa, odnosno poluautoputa koji je i po prostornom planu od 2010. godine uvršten da se gradi.

Glavni i odgovorni urednik

email: rajko@025info.rs
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na 025info.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 025info.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 025info.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.