Tijana Jurić u Mađarskoj?

Izvor: Akter, 30.Jul.2014, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijana Jurić u Mađarskoj?

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da postoje ozbiljne indicije da je osoba koja liči na Tijanu Jurić, koja je nestala u noći između 25. i 26. jula, viđena u Mađarskoj

Stefanović je to rekao posle sastanka sa predstavnicima mađarske policije u Bajmoku, sa kojima je razgovarao i o nestanku Tijane Jurić.

Signal mobilnog telefona Tijane, rekao je Stefanović, poslednji put detektovan je dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Prilikom posete mestu gde je Tijana poslenji put viđena, ministar nije želeo da kaže više detalja novinarima zbog interesa istrage, ali je napomenuo da se istražuju sve mogućnosti i da policija neće odustati dok Tijana ne bude pronađena.

"Apsolutno se preduzimaju sve mere i nastavljamo potragu", rekao je on i dodao da se i danas intenzivno pretražuju i teren u našoj zemlji, ali i na mađarskoj strani gde se, kako je dodao, pregledaju gotovo svaki objekat i napuštene kuće u tom pograničnom području.

Proveravaju se i tragovi prema signalima baznih stanica, precizirao je ministar, napominnjujući da je Tijanin telefon isključen " ali da pratimo sve tragove koji bi mogli da dovedu do nje i ja se nadam da ćemo je pronaći".

Stefanović je naglasio da su u potragu uključeni praktično svi kapaciteti i pregledana, kako je rekao, pešačkim korakom sa snažnim policijskim jedinicama površina od deset puta osam kilometara, odnosno oblast gde su bazne stanice pokazivale da se nalazi Tijanin telefon, odnosno gde je bilo moguće da se uoči njeno kretanje.

Ministar je naveo i to da su obavljena poligrafska ispitivanja, u potragu uključene helikopterske i specijalne jedinice MUP-a, kao i da su dovedeni najbolji stručnjaci kriminalističke policije iz Beograda, kako bi u potrazi radili zajedno sa timom Policijske uprave Subotica i policijom Bajmoka.

"Uključili smo maksimalno sve i predvideli svaki mogući scenario da bismo uspeli da pronađemo Tijanu", istakao je Stefanović, napominjujući da u potrazi srpska policija intenzivno sarađuje sa kolegama iz Mađarske, čiji su predstavnici i danas sa njim posetili Bajmok i obišli mesto gde je Tijana poslednji put viđena.

Ministar je dodao da sa policijom iz Mađarske veh nekoliko dana razmenjuju informacije i ponovio da postoji indicija da je Tijana viđena u Mađarskoj.

Stefanović je naglasio da policija neće posustati u traganju za nestalom devojčicom i ponovio da se potraga nastavlja velikim intezitetom.

On je dodao da policija prethodnih dana nije saopštavala podatke u vezi sa potragom jer, kako je rekao, " pustili smo profesionalce da rade svoj posao".

Tijana Jurić (15) iz Subotice nestala je u noći između 25. i 26. jula. Poslednji put viđena je 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, između ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe. Na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti, koji prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici.

Bajmok, Stari i Novi Žednik, Mišićevo, Ðurđin, Aleksa Šantić, Pačir oblepljeni su sa plakatima nestale devojke, a otac devojke, Igor Jurić uputio je apel svima da ukoliko imaju pravu informaciju jave policiji.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tijana Jurić viđena u Mađarskoj?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2014

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je u Subotici da postoje ozbiljne indicije da je osoba koja liči na Tijanu Jurić iz Subotice, koja je nestala u noći između 25. i 26. jula, viđena u Mađarskoj...Stefanović je to rekao posle sastanka sa predstavnicima mađarske policije u Bajmoku,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.