Tepić: Vratićemo fizičko vaspitanje na fakultete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić: Vratićemo fizičko vaspitanje na fakultete

U okviru Studentskog doma "Bosa Miličević" u Subotici, juče je otvoren adaptiran sportski teren, finansiran sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Na svečanom otvaranju, Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić istakla je važnost povratka fizičkog vaspitanja na fakultete, koje je Zakonom o Univerzitetu iz 1998. godine ukinuto.

„Zdravlje i fizička aktivnost kao preventiva nikada ne smeju da imaju cenu i zato će resorni Sekretarijat, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pored konstantne brige o kvalitetnoj sportskoj infrastrukturi, učiniti sve da se vrati fizičko vaspitanje na fakultete. To već i radimo sa školarcima primenom Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini, proširenjem ponuda školskih sportskih sekcija i insistiranjem na realizaciji svakog časa fizičkog vaspitanja za sve uzraste u svim vojvođanskim školama," istakla je Tepić.

Sanacija i adaptacija terena za fudbal sa veštačkom travom samo je jedna u nizu investicija kojom se doprinosi fizičkoj aktivnost mladih na teritoriji AP Vojvodine. U infrastrukturu će se ulagati i u narednim godinama, a prioritet će imati ona koja je na raspolaganju školarcima i studentima.

Tepić je takođe naglasila da je u prethodnom periodu Subotica posle Novog Sada grad u koji je uloženo najviše sredstava iz pokrajinskog budžeta i koji može da se ponosi brojem sportskih terena, uređenih parkova i šetališta.

Direktorka Studentskog centra “Bosa Miličević” Silvija Prekajski, zahvalila se  Pokrajinskom sekretarijatu i naglasila da je uz pomoć dobrih izvođača radova teren u rekornom roku prepravljen i dat studentima na korišćenje.

U adaptaciju i sanaciju terena za fudbal Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložio je preko pet i po miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.