Swarovski otvorio pogon u Subotici

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Sep.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Swarovski otvorio pogon u Subotici

SUBOTICA - Austrijska kompanija Swarovski otvorila je danas u Subotici proizvodni pogon i najavila da će do sredine iduće godine zaposliti još 170 radnika.

Swarovski u Srbiji posluje od kraja 2013. godine i zapošljava 383 radnika, a izgradnju proizvodnog pogona počeo je početkom 2014. godine. Do sada je ta kompanija u Srbiji investirala oko 22 miliona evra.

Direktor Swarovski Subotica Dejan Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << označio je otvaranje nove fabrike kao događaj od velikog značaja po kompaniju, ukazao da je pre nekoliko godina postojala samo ideja o projektu, te da je 2012. doneta odluka o realizaciji, nakon čega je osnovano preduzeće u Srbiji, a odmah nakon toga potpisan ugovor sa Vladom Srbije, koji podrazumevao obavezu o investiranju.

Doneta je, kako je kazao, odluka da se još pre investicije započne sa proizvodnjom, te je decembra 2013. usledilo zapošljavanje prvih radnika i otpočela proizvodnja u inajmljenom prostoru.

Proizvodnja je povećana, takođe i broj zaposlenih, rekao je Jovanović dodajući da u fabrici koja je sagrađena po svetskim standardima sada rade 383 radnika, i da će do sredine iduće godine biti zaposleno dodatnih 170.

Fabrika u Subotici, prema njegovim rečima, postala je značajan deo porodice Swarovski.

Otvaranju pogona prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da je fabrika Svarovskog u Subotici jedna od najasavremenijih u Srbiji, a po ugrađenom materijalu i najskuplja.

Kompanija Swarovski, poznata po proizvodnji ukrasnih kristala, u 120 zemalja zapošljava oko 25.000 ljudi, a odlučila je da otvori pogon u Srbiji nakon zatvaranja fabrika u Češkoj i Kini.

Foto: Tanjug

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.