Suboticagas i toplana konačno dobili direktore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2015, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suboticagas i toplana konačno dobili direktore

Skupština grada Subotice imenovala je danas Dervu Ahmetovića za direktora Javnog preduzeća “Subotička toplana”, a Dragana Božinovića za direktora “Suboticagasa.

Ovom imenovanju prethodio je javni konkurs, kao i skidanje ovih predloga sa dnevnog reda ranijih Skupštinskih zasedanja u nekoliko navrata, da bi danas došlo i do konfrontacija između članova same odborničke grupe vladajućeg SPS-a Tamare Zagorac Mešter i Dušana Stipanovića.

Zagorac Mešter je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla da SPS ne podržava izbor kandidata i izrazila ozbiljnu sumnju da je, kako je rekla, izvršeno nezakonito podešavanje uslova konkursa nakon što je on raspisan, kako bi se omogućilo da određeni kandidati dobiju više, a drugi kandidati manje bodova na konkursu.

Njoj je replicirao šef odborničke grupe SPS-a Dušan Stipanović, koji je ranije zajedno sa još nekoliko odbornika SPS-a, ali i Ahmetovićem i Božinovićem, odlukom novog rukovodstva isključen iz partije, da bi kasnije takvu odluku, prema navodima medija, poništio Izvršni odbor SPS-a.

Stipanović je, uz navod da je ispunjena kompletna zakonska procedura u izboru direktora, njene navode ocenio kao pokušaj da se degradira zakon i da se “partijski funkcioneri koji se nisu ni udostojili da podnesu ostavke na partijske funkcije nameste na mesta direktora sa ciljem da iz dva ozbiljna subotička preduzeća izvuku novac”.

Opoziciona Demokratska stranka uložila je amandmane na predložena kadrovska rešenja, koje Skupština nije prihvatila, a kojima su za direktore “Toplane” i “Suboticagasa” predloženi Petar Rikić i Mihajlo Mandić.

Predsednik odborničke grupe DS-a Slavko Parać ocenio je da je izbor direktora na osnovu konkursa u Subotici “jedna velika farsa”, rekavši da je predsednik Komisije za imenovanja direktora “odmah nakon konkursa već rekao ko će biti direktori”.

Odbornici su usvojili i izmene odluke po kojoj će se postupak privatizacije Javnog preduzeća Radio Subotica sprovesti kroz model prodaje kapitala, metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Odluka je izmenjena u delu izražavanja početne cene kapitala koji se nudi na prodaju, pa je tako predmet privatizacije je stoprocentni kapital u vlasništvu lokalne samouprave po početnoj ceni koja predstavlja 100 odsto procenjene vrednosti preduzeća u iznosu dva miliona i 420 hiljada dinara.

Pojedini odbornici, kako vlasti, tako i opozicije, ocenili su da privatizacija Radio Subotice neće doneti “ništa dobro”, jer “nepostoji komercijalni interes” za emitovanje programa na jezicima nacionalnih manjina.

Stoga je iznet niz predloga kako bi se predupredila privatizacija predviđena zakonom, od prikupljanja potpisa građana do inicijative za izmene zakona.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Suboticagas i toplana konačno dobili direktore

Izvor: Radio 021, 28.Mar.2015

Skupština grada Subotice imenovala je danas Dervu Ahmetovića za direktora Javnog preduzeća “Subotička toplana”, a Dragana Božinovića za direktora “Suboticagasa...Ovom imenovanju prethodio je javni konkurs, kao i skidanje ovih predloga sa dnevnog reda ranijih skupštinskih zasedanja u nekoliko...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.