Subotica od danas pod video nadzorom

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica od danas pod video nadzorom

U Subotici od danas i zvanično radi novi sistem kontrole i nadzora saobraćaja i javnih površina putem video nadzora.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai obišao je danas sa saradnicima kontrolni centar u Policijskoj upravi Subotica, odakle se vrši monitoring putem 14 kamera na devet lokacija, odnosno najfrekventnijim raskrsnicama i ulazima i izlazima iz grada. On je pozvao sve građane da od sada više obraćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pažnju u saobraćaju jer su kamere postavljene kod Hotela Patrija, na najfrekventnijoj gradskoj raskrsnici, samo tokom probnog perioda dnevno registrovale preko 200 prelazaka na crveno svetlo.

- “Pozvao bih sve sugrađane da paze ubuduće kako voze i kako se ponašaju u saobraćaju jer su neke kamere i tako napravljene da će posle snimanja sugrađani koji se ne pridržavaju saobraćajnih propisa dobiti na kućne adrese novčane kazne - rekao je Maglai.

On je naglasio da je u predlogu budžeta za narednu godinu obezbeđeno 11 miliona dinara za proširenje sistema video nadzora, odnosno postavljanje kamera na novim lokacijama.

- “Nadam se da će ovaj program zaista doneti dobre rezultate u bezbednosti saobraćaja, ali i očekujem da ćemo i u javnoj bezbednosti u znatnoj meri popraviti situaciju - rekao je gradonačelnik Subotice.

Osim toga, kako je rekao, od sredstava koja se u gradsku kasu slivaju od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje za potrebe subotičke policije kupljena su tri vozila, vredna 2,5 miliona dinara, kao i panciri i tehnička oprema vredni milion i po dinara. Načelnik Policijske uprave u Subotici Borivoj Mucalj rekao je da je njihova saradnja sa lokalnom samoupravom primer dobre saradnje, a da će nabavljena oprema u mnogome pomoći u njihovim svakodnevnim zadacima i povećati njihovu efikasnost. “

- Vozila, pancirni prsluci, kao i video nadzor je nešto što direktno garantuje bržu, bolju, efikasniju policiju” - rekao je Mucalj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.