Subotica: Zemljište za nemačku kompaniju - posao za Subotičane

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2015, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Zemljište za nemačku kompaniju - posao za Subotičane

Nemačka kompanija "Kontitek fluid Srbija", po odluci subotičke skupštine, moći će da proširi proizvodnju i u naredne tri godine zaposli 500 novih radnika u Privrednoj zoni Mali Bajmok.

Gradska skupština juče je usvojila Elaborat o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta bez naknade kompaniji "Kontitek fluid Srbija", čime se stvaraju pretpostavke za dalje ulaganje te nemačke kompanije.

Član Gradskog veća zadužen za privredu Nebojša Daraboš rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je da se time stvaraju pretpostavke za dalje investiranje, a koje će u smislu ulaganja, zapošljavanja, poreza i doprinosa doneti benefite veće od procenjene vrednosti tog zemljišta.



- U Subotici za privrednike i investitore u Privrednoj zoni imamo dobre uslove za rad i to je velika stvar za svakog budućeg investitora
- rekao je Darboš na sednici.

Jedan od najvećih svetskih dobavljača u auto-industriji, kompanija Kontinental, potpisala je početkom jula s Vladom Srbije Memorandum o razumevanju, što će omogućiti zapošljavanje novih 500 radnika i investiciju od 17 miliona evra.

Obaveza te kompanije jeste da u naredne tri godine zaposli 500 radnika, s tim što bi nova fabrika trebalo da bude otvorena u drugoj polovini godine.

Kompanija Kontinental u Subotici posluje od 2011. kada je uz investiciju od 11 miliona evra zaposlila 650 radnika.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.