Stanko Subotić Cane prvi put se pojavio na suđenju

Izvor: Blic, 30.Jun.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanko Subotić Cane prvi put se pojavio na suđenju

U Apelacionom sudu u Beogradu danas se iz trećeg puta održava suđenje biznismenu Stanku Subotiću Canetu i ostalim okrivljenim za organizovanje šverca cigareta u Srbiji tokom devedesetih.

Subotić je već dva puta izostao sa pretresa pred Apelacionim sudom, koji je odlučio da ga sasluša i sam donese konačnu odluku u tom slučaju.

Prvom prvostepenom presudom Specijalnog suda, koju je ukinuta, bio je osuđen na šest godina zatvora, dok je drugom oslobođen optužbi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Sada Apelacioni sud mora da izrekne pravosnažnu presudu.

Subotić se brani sa slobode jer je položio jemstvo od 538.000 evra, odnosno upisao je hipoteku na kuću u korist suda.

Odugovlačenje postupka

Tužilaštvo za organizovani kriminal smatra da je izostajanje Subotića i njegovog branioca koji je izostao sa prošlog pretresa u maju, usmereno na odugovlačenje postupka sa ciljem da nastupi zastarelost.

Zastarelost krivičnih dela za koje se terete Subotić i ostali moglo bi da nastupi u oktobru ove godine.

Subotić, kao i ostali prvostepenom presudom koja je izrečena 18. jula 2014. godine, oslobođeni su zbog nedostatka dokaza za tvrdnje iz optužnice, ili su optužbe protiv njih odbijene zbog zastarelosti krivičnog gonjenja za dela iz 1995. godine.

Tužilaštvo smatra da nije nastupila zastarelost krivičnog gonjenja za dela za koja su optužbe odbijene, kao i da se sporna oslobađajuća presuda zasniva na dokazu na kojem se ne može zasnivati, odnosno na iskazu svedoka iz Makedonije Jovana Ristovskog i dokumentaciji koju je nezakonito nabavio, što je i sam rekao tokom prvostepenog suđenja.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stanko Subotić Cane prvi put se pojavio na suđenju, advokati traže novo odlaganje

Izvor: Blic, 30.Jun.2015

U Apelacionom sudu u Beogradu danas se iz trećeg puta održava suđenje biznismenu Stanku Subotiću Canetu i ostalim okrivljenim za organizovanje šverca cigareta u Srbiji tokom devedesetih. Ponovo je zatraženo odlaganje suđenja, jer nije došao okrivljeni Milan Milovanović..Subotić je već dva...

Nastavak na Blic...

Subotić došao na sud, a suđenje odloženo

Izvor: B92, 30.Jun.2015

Biznismen Stanko Subotić Cane došao je u Apelacioni sud u Beogradu, nakon dva izostanka, gde je trebalo da se održi suđenje povodom optužbi za šverc cigareta...Suđenje je, međutim, po treći put u proteklih nekoliko meseci odloženo, ovog puta zbog izostanka optuženog Milana Milovanovića...Milovanovićev...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.