Srbija će imati 700.000 aktera u Danu izazova

Izvor: Kurir, 25.Maj.2015, 06:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija će imati 700.000 aktera u Danu izazova

Cilj akcije koja će biti održana 27. maja je da izazove što veći broj građana na aktivnost u trajanju od najmanje 15 minuta

Pod sloganom „Kakav san, vežbam svaki dan“, u sredu 27. maja širom Srbije realizovaće se Svetski dan izazova. Prema rečima ljudi iz asocijacije Sport za sve Srbije, u našoj zemlji se očekuje oko 700.000 aktera ove masovne sportske tradicionalne manifestacije, a posebne pripreme imaju gradovi Kosovska Mitrovica, Novi Pazar, Subotica, Niš >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i Beograd.

Ovih pet gradova takmičiće se u međunarodnoj konkurenciji, ne samo u domaćoj, a parovi su: Kosovska Mitrovica - Laguara (Venecuela), Novi Pazar - Itumbijara (Brazil), Subotica - Aljkelon (Izrael), Niš - Kijev (Ukrajina), Beograd - Bogota (Kolumbija). Pobednik će biti grad koji bude imao veći procenat aktivnih učesnika u Danu izazova.

- Asocijacija Sport za sve Srbije po 21. put organizuje ovu veliku međunarodnu manifestaciju. Organizaciju ovogodišnjeg Dana izazova, pored Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, podržava i Sportski savez Srbije sa predsednikom Aleksandrom Šoštarom na čelu - istakao je Velizar Đerić, predsednik asocijacije Sport za sve Srbije.

Osnovni cilj akcije je da poslednje srede maja izazove što veći broj građana svih uzrasta na sportsku aktivnost u najmanje petnaestominutnom trajanju.

- Svake godine imamo veliki odziv, a tako je bilo i prošle godine usred poplava, koje su načinile veliku štetu našoj zemlji. Dan izazova prošle godine zato je i bio humanitarnog karaktera, a tom prilikom preko SMS poruka prikupljeno je 30 miliona dinara za pomoć ugroženom stanovništvu - izjavio je Jezdimir Marsenić, generalni sekretar asocijacije Sport za sve Srbije.

Parovi

MEĐUNARODNO TAKMIČENJE

- K. Mitrovica - Laguara (Venecuela)

- Novi Pazar - Itumbijara (Brazil)

- Subotica - Aljkelon (Izrael)

- Niš - Kijev (Ukrajina)

- Beograd - Bogota (Kolumbija)
Pogledaj vesti o: Subotica,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.