Sprečen ilegalan prelazak migranata

Izvor: B92, 30.Jan.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen ilegalan prelazak migranata

Granična policija sprečila je nelegalni prelazak granice sa Mađarskom 18 migranata sa Kosova i Metohije, saopšteno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Još dve osobe iz Subotice i Prizrena su pritvorene zbog krijumčarenja ljudi.

Pripadnici Granične policije su migrante otkrili zaustavljanjem tri vozila u blizini granice.

Navodi se da je u taksi vozilu, kojim je upravljao M.S. ( rodjen 1965.) iz Subotice, dok je na mestu suvozača bio osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << K.N. (1986) iz Subotice ,otkriveno devet stranih ilegalnih migranata, državljana Srbije sa područja KiM.

U vozilu, kojim je upravljao osumnjičeni T.V. (1983) iz Subotice otkrivena su četiri strana ilegalna migranta sa područja KiM, dok je u vozilu, kojim je upravljao osumnjičeni B.M. (1989) iz Subotice prevoženo pet stranih ilegalnih migranata, takođe sa područja KiM.

Pored četvoro navedenih osumnjičenih iz Subotice, kako je saopšteno, u organizovanju krijumčarenja ilegalnih migranata preko državne granice učestvovao je i osumnjičeni D.I. (1973) iz Prizrena.

Protiv osumnjičenih u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici podneta je krivična prijava zbog krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok je protiv osunjmičenih D.I. i K.N. doneto rešenje o određivanju pritvora do 30 dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.