Šešelj: Toma od Caneta dobio milion evra!

Izvor: Kurir, 21.Dec.2014, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Toma od Caneta dobio milion evra!

Ofirao ga: Stanko Subotić 2007. dao aktuelnom predsedniku Srbije ogromne pare, tvrdi Nikolićev kum. Šef SRS tvrdi da je Nikolić primao keš i od Miškovića

BEOGRAD - Stanko Subotić Cane, koji je bio optužen za šverc cigareta, dao je Tomislavu Nikoliću, predsedniku Srbije, milion evra!

Subotić je Nikoliću „donaciju“ dao 2007. godine, tvrdi Vojislav Šešelj, lider radikala, kome je Nikolić bio najbliži saradnik.

Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << navodi da nije samo Subotić finansirao današnjeg šefa države, već da je novac dobijao i od drugih moćnika i tajkuna!

Pomračenje svesti

- Nikolić priča da sam mu pred put u Hag poručio da me ne sluša jer će mi tamo biti pomračena svest. To nije tačno. Nikoliću je pomračena svest od vlasti i velikih para koje su ga zapljusnule. Pare je dobio od Stanka Subotića. Negde do 2006. godine Nikolić me je informisao o svim donacijama koje dobija SRS. Tada je važio drugi zakon - neke donacije su išle preko računa, neke u gotovom novcu - kaže Šešelj i dodaje:

- Obaveštavao me je o donacijama usmeno, ali u stranci se vodilo interno knjigovodstvo. Nikolić je to ukinuo 2007. i više niko nije mogao da ga uhvati ni za glavu ni za rep. Posle sam saznao da je Stanko Subotić iste godine dao Tomi milion evra!

Lider radikala tvrdi da je nekadašnji šef demokrata Boris Tadić, danas predsednik SDS, naterao Miroslava Miškovića da Tomislavu Nikoliću dotira velike pare.

Bio je pošten

- Vidite kako se razmeće, kakvo bogatstvo ima? Imaju i njegovi sinovi, a njegova supruga na sebe dnevno nabaci garderobe i nakita koji vrede više nego godišnja plata predsednika republike - kaže Šešelj u dahu i dodaje:

- Nikolić je bio pošten čovek, živeo je skromno, skoro sirotinjski, a onda je oboleo od najteže moguće bolesti. Ta bolest je mnogo opasnija od raka, zove se pohlepa. Tome leka nema, nikakva medicina mu ne može pomoći.

Ništa novo

NIKOLIĆ ĆUTI

Pitanja u vezi s navodima Vojislava Šešelja prosleđena su pres-službi predsednika, ali oni do zaključenja broja nisu odgovorili na njih. Odgovor nismo dobili ni od Stanka Subotića, koga smo za komentar zamolili preko njegovog advokata Rodoljuba Tadića. Na ovu temu nisu se ogflasili ni iz komapnije „Delta“ Miroslava Miškovića.

Marina Komad

MIŠKOVIĆ JESTE FINANSIRAO NIKOLIĆA

Poznato je da je Boris Tadić imao najgore odnose sa Miškovićem i Bekom, o čemu i oni više puta govorili. Zna se i da su oni finansirali i posećivali Nikolića tokom njegovog štrajka glađu, što je priznao i sam Nikolić. Tadić svakako nije mogao da nagovara nekoga da finansira njegove političke protivnike, kaže Tadićeva savetnica Marina Komad.

Imovinske karte

Tomislav Nikolić

- Plata: 150.000 dinara

- Stan: petosoban, 194 m2, kupovina

- Njiva, vinograd, voćnjak, šuma: 8 ha, 21 ar, 4 m2

- Njiva: 2 ha, 13 ari, 70 m2

- Njiva, voćnjak: 2 ha, 66 ari, 22 m2

- Pašnjak: 18 ari

- Pašnjak: 55 ari, 24 m2

- Njiva: 35 ari, 2 m2

- Automobili: „lada niva“ 1998. godište i „audi A6“ 2003. godište

- Štedne uloge: ima

Radomir Nikolić

- Plata: 126.000 dinara

- Kuća: 278,63 m2

- Vikendica: 60,40 m2

- Vikendica: 131 m2

- Garaža: 31,35 m2

- Vikendica: 225,6 m2

- Letnja kuhinja: 73,43 m2

- Njiva: 4 ha, 28 ari, 54 m2

- Šuma: 5 ari, 62 m2

- Vinograd: 3 ara, 76 m2

- Zemljište pod zgradom: 2 ara, 55 m2

- Njiva: 1 ha, 25 ari, 66 m2

- Livada: 3 ha, 72 ara, 70 m2

- Njiva: 5 ari, 43 m2

- Zemljište pod objektom: 1 ar, 59 m2

Predsednikovi sumnjivi poslovi

- Tomislav Nikolić naložio da se pošalje dopis ministarstvima da nikome ne daju posao dok prvo ne provere s njima da li one koji se pozivaju na njih poznaju

- Nikolić odbija da objasni poreklo svoje impozantne imovine, koja je svake godine sve veća

- Odbijaju da kažu ko je dao gotovo sedam miliona evra za Fondaciju Dragice Nikolić

- Tajkuni, uključujući i Miroslava Bogićevića, davali novac fondaciji prve dame

- Na GS UN Nikolić vodio svitu od čak 14 ljudi, uključujući i svoju suprugu, snaju, telohranitelja za suprugu
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.