SVM za medije koji će izveštavati u mađarskom duhu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM za medije koji će izveštavati u "mađarskom duhu"

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) saopštio je danas da "radi na spasavanju" redakcije programa Radio Subotice na mađarskom i da je zainteresovan za razvoj medija na mađarskom jeziku i "u mađarskom duhu".

"Radimo na izradi rešenja koja će spasti regionalne i lokalne radio stanice koje emituju program na mađarskom jeziku, a pre svega mađarske redakcije Radio Subotice - najslušanije regionalnog radija na mađarskom jeziku", naveo je SVM u saopštenju.

SVM najavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će o tim rešenjima "na vreme obavestiti javnost", a ocenjuje da je Nacionalni savet Mađara godinama na meti nepravednih napada "takozvanih nezavisnih medijskih ličnosti" i partija koje su "samo nominalno mađarske".

SVM ukazuje da bi, bez angažmana Nacionalnog saveta Mađara, mediji kao što su dnevni list "Mađar so" ( Magyar Szo ) i nedeljnik "Het nap" prestali da postoje i ne bi dobijali "godišnju normativnu pomoć" od 100 miliona, odnosno 30 miliona dinara.

"SVM je, naravno, svestan toga da to bode oči mnogim navodnim mađarskim strankama i navodno nezavisnim strukovnim udruženjima, jer bi oni hteli da odlučuju", piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SVM za medije koji će izveštavati u mađarskom duhu

Izvor: Studio B, 27.Mar.2015

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) saopštio je danas da "radi na spasavanju" redakcije programa Radio Subotice na mađarskom i da je zainteresovan za razvoj medija na mađarskom jeziku i "u mađarskom duhu".."Radimo na izradi rešenja koja će spasti regionalne i lokalne radio stanice koje emituju program...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.