SVM: Radimo na spašavanju mađarske redakcije Radio Subotice

Izvor: Blic, 29.Mar.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM: Radimo na spašavanju mađarske redakcije Radio Subotice

Predsedništvo Savez vojvođanskih Mađara (SVM) saopštilo je da radi na izradi rešenja kojim će spasiti regionalne i lokalne radio stanice koje emituju program na mađarskom jeziku, a pre svega mađarske redakcije Radio Subotice, „najslušanije regionalnog radija na mađarskom jeziku“.

SVM podseća na to da su “SVM, koji je godinama nepravedno napadan, i Mađarski nacionalni savet (MNS) protiv kojeg su 'nezavisne' medijske ličnosti i partije koje su samo nominalno mađarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podnosili prijave, sve učinili da bi mađarska zajednica u Vojvodini sačuvala svoje medije“.

“Bez naše pmoći nakon jula ove godine Radio Subotica ne bi imala šanse da

opstane, a dnevni list „Mađar so“ i nedeljnik „Het nap” ne bi dobijali godišnju pomoć od 100 miliona, odnosno 30 miliona dinara, „a MNS ne bi imao uticaja na proces izbora medija značajnih za mađarsku zajednicu”, saopštilo je predsedništvo SVM na čike, ke čelu Ištvan Pastor.

„SVM je svestan toga da ovo bode oči mnogim navodnim mađarskim strankama

i navodno nezavisnim strukovnim udruženjima, jer bi oni hteli da odlučuju u

pomenutim oblastima”, navodi se I dodaje da je SVM i dalje zainteresovan

za „razvoj medija na mađarskom jeziku i u mađarskom duhu, koji su posvećeni

zajednici”.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pastor: SVM spasava mađarske redakcije u Vojvodini

Izvor: Blic, 29.Mar.2015

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara je saopštilo da radi na rešenju kojim će spasti regionalne i lokalne radio stanice koje emituju program na mađarskom jeziku, a pre svega mađarsku redakciju Radio Subotice, najslušanijeg regionalnog radija na mađarskom jeziku...SVM podseća na to da su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.