SU: Pazite na kulturu, kultura pazi na vas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2016, 06:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas"

Fondacija "Danilo Kiš", u okviru kampanje "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas", danas u 12.15 časova, u subotičkom gradskom autobusu broj 16, organizje koncert u pokretu koji će izvesti muzičarka Jasna Jovičević.

U želji da kulturu iznese u javni prostor kako bi komunicirala sa što širim auditorijom i razvijala publiku Fondacija "Danilo Kiš" današnjim koncertom započinje kampanju "Pazite na kulturu, kultura pazi na vas", koja će se realizovati u različitim javnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prostorima u Subotici - u školskim dvorištima, parkovima, javnom gradskom prevozu i slično.

Kampanja ima za cilj da promoviše kulturu među stanovnicima grada, upozna ih sa mladim autorima, podstakne pre svega mlađe generacije na umetničko stvaralaštvo i oplemeni svakodnevicu sugrađana, navodi se u saopštenju.

U saradnji sa Javno-komunalnim preduzećem "Suboticatrans" današnji koncert biće održan u autobusu na liniji broj 16 koji saobraća od Teslinog naselja do Aleksandrova, a koji polazi iz pravca Teslinog naselja u 12.15 časova.

Jasna Jovićević rođena je u Subotici. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji "Franc List" u Budimpešti, na smeru Džez saksofon i stekla magistarsku diplomu Univerziteta York u Torontu, na predmetu Muzička kompozicija. Takođe se školovala u SAD-u, Brazilu i Austriji.

Dugogodišnje muzičko iskustvo u džez muzici dovelo ju je do improvizacije, gde najveću inspiraciju crpi iz prirode i raznolikosti instrumenata.

Svoj debi album "Invented Reality" sa originalnim kompozicijama i aranžmanom i cenjenim muzičarima lokalne scene Toronta izdala je 2008. godine, album "Zvuk ptica" 2013. godine, а 2015. godine „Travellers" sa grupom Dharma, u Srbiji. Poslednjih desetak godina radi i u prosveti, kao profesorica flaute, saksofona, muzičke teorije i istorije, na nivou srednje muzičke škole i fakulteta.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.