SU: Od oktobra radovi na vodnim sistemima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2016, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Od oktobra radovi na vodnim sistemima

Potpisan je ugovor između izvođača radova konsorcijuma koji predvodi "Geo inžinjering BGP" i investitora Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Subotica, kojim je previđeno bušenje i opremanje dva bunara na Centralnom gradskom kompleksu vodosnabdevanja Vodozahvatu-II. Radovi počinju u oktobru.

Realizacijom ove investicije u okviru Projekta za unapređenje vodnih sistema grada Subotice obezbediće se dovoljne količine vode odgovarajućeg kvaliteta i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pritiska, naročito za MZ Novi Grad, Mali i Veliki Radanovac i Palić, kao i za industrijsku i trgovačku zonu na tim pravcima. Reč je o projektu Unapređenja vodnih sistema grada Subotice, koji je započet 2015.godine.

"Ako sada želimo napraviti presek koliko smo do sada trošili od tih 11 miliona evra, nama je još ostalo oko million evra uštede, i naravno ostatak smo ostavili za izgradnju fabrike vode", kazala je direktorka JKP "Vodovod i kanalizacija", Valerija Tot Godo.

Na osnovu javnog međunarodnog tendera po standardima EBRD, izabrana je najpovoljnija ponuda firmi koje su zajednički nastupile: "Geo inžinjering BGP" Beograd, "Vikum Vizkutato es Furo" iz Mađarske i "Real Impeks" sa Palića. Vrednost radova iznosi oko 330 hiljada evra. Radovi počinju u oktobru i traju šest meseci.

"Želim da podsetim da je u dosadašnjim postupcima izbora izvođača radova putem javnog tendera obezbeđena ušteda od dva miliona evra. I da su ta sredstva u dogovoru sa EBRD usmerena na dodatno pospešivanje tehničkih i tehnoloških kapaciteta vodovoda, a time i usluga prema građanima, kao krajnjim korisnicima", rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Prošle godine nastavljena je izgradnja Kolektora II, koja je započeta pre 30 godina. Obuhvata delom rekonstrukciju postojećeg zidanog kolektora koji je u Subotici izgrađen pre 115 godina, a bio je prvobitno namenjen samo za odvođenje atmosferskih voda.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.