SU: Manje zahteva za rehabilitaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2015, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Manje zahteva za rehabilitaciju

Od 1. januara 2015. godine u Višem sudu u Subotici su primljena 33 zahteva za rehabilitaciju, od kojih je do kraja juna rešeno 11 i to 8 usvojenih, 1 odbijen, dok su 2 predmeta spojena sa već ranije podnetim.

Prema polugodišnjem preseku, može se reći da je manje predmeta u odnosu na 2014. godinu, kada je podneto ukupno 215 zahteva za rehabilitaciju, objašnjavaju u Višem sudu u Subotici.

Da podsetimo, donošenje Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponovo je aktualizovano  pitanje rehabilitacije, tj. primenu Zakona o rehabilitaciji. Ovim zakonom se uređuje rehabilitacija lica koja su bez sudske ili administrativne odluke lišena, iz političkih ili ideoloških razloga, života, slobode ili nekih drugih prava od 6. aprila 1941. godine do dana stupanja na snagu ovog zakona, a imali su prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Rešenjem kojim usvaja zahtev za rehabilitaciju, sud utvrđuje da je odluka koja je bila doneta protiv rehabilitovanog lica i da su ništave sve njene pravne posledice, uključujući i kaznu konfiskacije imovine.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.