ŠOK I NEVERICA: Pogledajte šta su migranti uradili jednoj porodici u centru Subotice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK I NEVERICA: Pogledajte šta su migranti uradili jednoj porodici u centru Subotice!

Sve se desilo za nekoliko minuta, bez ijedne reči

Protekle sedmice, u porodičnoj kući prema Kelebiji, višečlana porodica, s bakom, majkom i decom, ostala je preneražena, sa zalogajem u ustima, usred ručka, od iznenadne posete pet-šest migranata.

-Sedeli smo za stolom i jeli kad su na vrata hrupili migranti. Ništa nisu rekli, došli su do frižidera, pokupili hranu i izašli iz kuće. Ostali smo zabezeknuti, kaže meštanka.

- Sedelo je nas petoro za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stolom, stara majka, deka, dvoje dece i ja, kad su se vrata otvorila i na njima se pojavilo petoro-šestoro nepoznatih tamnoputih ljudi. Ništa nisu rekli, samo su otvorili vrata, dvojica su došla do frižidera, pokupila hranu iz njega i izašla iz kuće. . Ostali smo zabezeknuti. Nije nam ni palo na pamet da trčimo za njima, ma nismo stigli ni da se uplašimo, a već su otišli. Nije nam žao hrane, nego smo kasnije mislili šta bi se desilo da su bili agresivni. Nismo to ni prijavili policiji, ne želimo nikakve neprijatnosti, a od tada zaključavamo kapiju i usred bela dana - kaže meštanka koja je zamolila za anonimnost.

Umesto u Prihvatnom centru, veliki broj migranata dane i noći provodi na ulici, a spas od hladnoće pronalazi u praznim kućama u prigradskim naseljima, na obodu grada. Uglavnom ne prave veće probleme, ali iza sebe često ostave polupane prozore, uništeno pokućstvo i gomilu smeća. U vikendicama blizu Hajdukova, u više slučajeva, grupe migranata su provalile u te prostorije, u kojima zimi domaćini ne borave.

- Svako ko pričini štetu na tuđoj imovini biće kažnjen u skladu sa zakonima naše zemlje. Mi uvek brinemo o našim građanima, ali mora se i sa sigurnošću utvrditi da li su štetu zaista pričinili migranti. Građani treba odmah da pozovu policiju, ukoliko su zaista u pitanju migranti - upozorio je Nenad Ivanišević.

Po tridesetak migranata često zauzme sedišta gradskog prevoza, a Subotičani već znaju da su to grupe koje ne žele u prihvatilište, gde imaju obezbeđenu i hranu i druge stvari, nego se kreću prema Kelebiji ili Horgošu, a ponekad prema Kanjiži. Kad nemaju kud, idu prema naseljima Aleksandrovo i Hajdukovo, gde u šumarcima nalaze zaštitu i pale vatru da bi se ogrejali i nešto pojeli.

Siđu u centru Subotice da bi promenili autobus, a manje ili veće grupe okupljaju se na železničkoj stanici. Kako je nedavno istakao Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, u prihvatilištu ih trenutno boravi oko 140.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Subotičani u strahu: Migranti im upali u kuću usred ručka i uzeli hranu iz frižidera

Izvor: BKTV News, 28.Feb.2017

Stanovnici Subotice prestravili su se kada im je grupa migranata upala u kuću usred ručka i uzela hranu iz frižidera...Po tridesetak migranata često zauzme sedišta gradskog prevoza, a Subotičani već znaju da su to grupe koje ne žele u prihvatilište, gde imaju obezbeđenu i hranu i druge stvari,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.