Rezultati konkursa za projekte Carlsberg i Dunđerski Fondacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezultati konkursa za projekte Carlsberg i Dunđerski Fondacije

Carlsberg i Dunđerski Fondacija objavila je rezultate Konkursa za novčane donacije projektima u oblasti očuvanja kulturne baštine Vojvodine i zaštite životne sredine. Pristigla je ukupno 171 prijava, a podržano je pet najboljih projekata.

Novčane donacije dobili su: Udruženje „Etnolife" iz Subotice, za projekat revitalizacije Rokinog salaša kraj Ludaškog jezera, Klub Kulpičana iz Kulpina za projekat postavljanja bisti značajnih ličnosti koje su rođene ili živele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Kulpinu, Udruženje mladih „Severna kapija" iz Novog Kneževca, za projekat pošumljavanja starog parka u Novom Kneževcu i nabavke kanti za smeće, zatim Udruženje „Klub finih zanata" iz Mošorina (opština Titel), za projekat „Od babe devojka", čiji je cilj unapređenje energetske efikasnosti zemljanih kuća, kao i Udruženje građana „Spajalica" iz Subotice, za projekat „Mlada stabla za mlade ljude", koji podrazumeva ozelenjavanje dvorišta osnovnih škola u Subotici i edukaciju mladih o značaju zaštite životne sredine.

Svi projekti biće realizovani do kraja 2015. godine

"Radujemo se ostvarenju ovih projekata, koji objedinjuju obrazovanje i negovanje tradicije, i doprinose kvalitetnijem društvenom životu", poručila je u saopštenju Jovana Mladenović, upraviteljka Carlsberg i Dunđerski Fondacije.

Carlsberg i Dunđerski Fondacija nastavlja da neguje bogatu tradiciju ulaganja u dobrobit društva, poteklu od Jakoba K. Jakobsena, osnivača pivare Carlsberg u Kopenhagenu i Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.