Prikupljena pomoć za migrante u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2015, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikupljena pomoć za migrante u Subotici

Nekoliko subotičkih firmi i pojedinaca prikupili su tokom vikenda oko 4.000 litara vode, konzervirane hrane i sredstava za ličnu higijenu za migrante koji se nalaze u napuštenoj subotičkoj ciglani.

Kako je saopštio organizator akcije Centar građanskih vrednosti, Subotičani su prikupili oko 200 konzervi hrane, salame, značajnu količinu hleba, sredstava za ličnu higijenu, voća, povrća, obuće, odeće, igračaka…

Dve subotičke privatne firme su donirale oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2.700 litara vode i oko 100 vekni hleba.

"Svu robu koju smo uz pomoć građana Subotice prikupili tokom ove nedelje biće prosleđeno nevladinoj organizaciji Istočnoevropska misija. On će robu rasporediti i odneti onima kojima je naša pomoć i ljudskost sada najpotrebnija", navedeno je u saopštenju.

Migranti sa Bliskog i Dalekog istoka, koji se nalaze na napuštenoj subotičkoj ciglani, imaju nedostatak vode za piće jer je voda u obližnjem bunaru neispravna.

Migranti u Suboticu dolaze železnicom, autobusima, drugim vrstama prevoza, a mogu se sresti na različitim lokacijama, uglavnom u grupama. Za sada, nisu registrovani bezbednosni ili zdravstveni problemi.

Iz Subotice pokušavaju ilegalno da se prebace preko srpsko-mađarske granice i da nastave put ka zemljama Zapadne Evrope.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prikupljena pomoć za migrante u Subotici

Izvor: Studio B, 06.Jul.2015

Nekoliko subotičkih firmi i pojedinaca prikupili su tokom vikenda oko 4.000 litara vode, konzervirane hrane i sredstava za ličnu higijenu za migrante koji se nalaze u napuštenoj subotičkoj ciglani...Kako je saopštio organizator akcije Centar građanskih vrednosti, Subotičani su prikupili oko 200...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.