Pokrenuta istraga protiv osumnjičenih za krijumčarenje

Izvor: RTS, 27.Apr.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta istraga protiv osumnjičenih za krijumčarenje

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv osam osumnjičenih da su od decembra 2012. do kraja 2014. godine iz Mađarske i Slovačke krijumčarili televizore i drugu tehničku robu u vrednosti od oko 2,8 miliona evra. Policija iz Subotice i Novog Sada uhapsila je osam osoba, među kojima su i dva carinika, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.
Naredba o sprovođenju istrage >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doneta je nakon saslušanja Dragana Rosića, Radeta Rosića, Stevana Popovića, Milenka Ranisavljeva, Dragane Milić, Miloša Andrića, Leonarda Hadžimušovića i Esada Planića, navodi se u saopštenju Tužilaštva, prenosi Tanjug
Njih su priveli pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala - Uprava kriminalističke policije, a na teret im se stavlja da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krijumčarenje i zloupotreba službenog položaja.
Sumnja se da su D. R. i R. R. od decembra 2012. godine do decembra 2014. godine organizovali kriminalnu grupu koju su, pored njih, činili i osumnjičeni S. P, M. A, D. M. i M. R, a koja je iz Mađarske i Slovačke prokrijumčarila televizore i drugu tehničku robu vrednosti od oko 2,8 miliona evra, prenosi Tanjug.
Osumnjičeni su robu krijumčarili preko graničnih preleza Horgoš i Kelebija, a potom putem oglasa na internetu i ličnih poznanstava prodavali fizičkim licima sa teritorije Srbije, preko mreže preprodavaca koju su sami organizovali.
Na graničnim prelazima preko kojih je roba krijumčarena osumnjičeni carinski službenici L. H. i E. P, zloupotrebljavajući službeni položaj, omogućavali su članovima te organizovane kriminalne grupe da robu prenose preko državne granice Srbije bez plaćanja pripadajuće carine i poreza.
Na taj način članovi organizovane kriminalne grupe oštetili su budžet Srbije i protivpravno prisvojili 908.000 evra.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga zbog robe od 2,8 miliona €

Izvor: B92, 27.Apr.2015

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv osmorice osumnjičenih zbog krijumčarenja robe u vrednosti od 2,8 miliona evra...Oni se terete da su od decembra 2012. do kraja 2014. godine iz Mađarske i Slovačke krijumčarili televizore i drugu tehničku robu...U saopštenju tužilaštva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.