Podignuta optužnica za ubistvo Tijane Jurić

Izvor: Prva.rs, 29.Jan.2015, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta optužnica za ubistvo Tijane Jurić

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Subotici, optužnica je danas zaprimljena u tom sudu i dostavljena okrivljenom i njegovom braniocu, sa poukom o pravu na odgovor.

Okrivljeni i branilac imaju rok od osam dana da dostave sudu odgovor na optužnicu, nakon čega će vanpretresno veće Višeg suda u Subotici pristupiti ispitivanju optužnice.

Istovremeno, kako je saopšteno, vanpretresno veće je produžilo Đuriću pritvor za narednih 30 dana, za koje vreme će optužnica biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << u skladu sa odgovarajućim odredbama Zakonika o krivičnom postupku, ispitana.Pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela.

Đurić je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta prošle godine. Priznao je da je počinio to krivično delo i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu.

Tijana Jurić je nestala 26. jula 2014. posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku.

Odmah posle nestanka u potragu su se, pored srpske, uključila i mađarska policija, Evropol, Interpol i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Optužnica za ubistvo Tijane Jurić

Izvor: Radio 021, 29.Jan.2015

Viši javni tužilac u Subotici podneo je optužnicu protiv Dragana Đurića zbog sumnje da je izvršio teško ubistvo i pokušaj silovanja Tijane Jurić iz Bajmoka...Okrivljeni i branilac imaju rok od osam dana da dostave sudu odgovor na optužnicu, nakon čega će vanpretresno veće Višeg suda u Subotici...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.