Pajtić, Čanak i Pastor bez dogovora

Izvor: Radio 021, 04.Mar.2015, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić, Čanak i Pastor bez dogovora

Predsednici Saveza vojvođanskih Mađara, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke, Ištvan Pastor, Nenad Čanak i Bojan Pajtić, na sastanku u Subotici zaključili su da postoji dobra volja da se problemi reše.

U saopštenju SVM-a se precizira da su pažljivo sagledane sve sporne situacije koje treba prevazići i zajednički je zaključak da postoji dobra volja da se problemi reše.

O svim otvorenim temama i predlozima rešenja trojica lidera će obavestiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stranačke organe, a nakon toga, razgovori će biti nastavljeni, navodi se u saopštenju.

Ovo je drugi sastanak Pajtića, Pastora i Čanka, nakon što su započeli razgovore prošlog petka, u prostorijama LSV u Novom Sadu.

Podsetimo, Pastorom je bio nezadovoljan nakon što je direktorka iz njegove stranke smenjena u Vojvodinašumama. Zbog toga je izjavio da će, ukoliko pitanje direktora Vojvodinašuma ne bude rešeno, njegovih sedam poslanika napustiti pokrajinsku vladajuću koaliciju.

Vladajuću koaliciju u pokrajinskom parlamentu trenutno čini 49 poslanika demokrata, deset poslanika LSV-a i sedam poslanika SVM-a. U slučaju da dođe do raskola, demokrate mogu da računaju i na četiri bivša poslanika stranke Borisa Tadića koji su u poslaničkoj grupi Nove demokratske stranke, a u krajnjem slučaju i na opozicionu SRS.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.