Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština Pećinci: Ploča vladiki Nikolaju je primer divlje gradnje, podneli smo krivičnu prijavu

Predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički izjavila je danas da je ta opština podnela krivičnu prijavu protiv NN lica za postavljanje betonske ploče u čast vladike Nikolaja Velimirovća u centru Šimanovaca, a koja je juče srušena bagerima.

U opštini tvrde, a o čemu je "Blic" juče i pisao, da se nije dogodilo nikavo rušenje spomenika vladiki Nikolaju, jer "spomenika nije ni bilo", već da je to bila samo betonska ploča koja je nelegalno postavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na javnoj zelenoj površini u centru mesta.

Pročitajte još

Vest koja je juče izazvala burne reakcije javnosti glasila je da je "spomenik vladiki srušen uz prisustvo tridesetak specijalaca u punoj opremi i više inspektora".

Akcija je, kako su očevici ispričali agenciji Beta, organizovana proteklog petka, na dan seoske slave, a policija je bila blokirala raskrsnicu džipovima.

Kako se navodi u današnjoj pisanoj predsednica opštini Pećinci, na nadležnim organima je da utvrde ko je i za koju namenu "bez zakonom propisanih dozvola izlio betonsku ploču na javnoj površini u centru Šimanovaca".

- Stav lokalne samouprave je jasan: zakon se mora poštovati i mora se stati na put divljoj gradnji - istakla je ona.

Komunalni ispektor je, nakon što je proverio sa Odeljenjem za urbanizam Opštinske uprave Opštine Pećinci i utvrdio da niko nije podneo nikakav zahtev za postavljanje bilo kakvog objekta na ovoj javnoj površini, naložio je uklanjanje betonske ploče, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.