Održan 5. Ultra maraton Sombor-Baja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2016, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan 5. Ultra maraton Sombor-Baja

Sombor i Baja dva su grada u dve susedne države. Deli ih 61 kilometar, a tu razdaljinu danas je pretrčali su maratonaci, učesnici 5. Ultra maratona Sombor – Baja.

Pobednik je Veljko Popović iz Kule i on je ovu deonici pretrčao da 5 sati i 30 minuta.

Prema rečima učesnika današnja trka bila je izuzetno teška, naročito u drugom delu, a trkačima je najveći problem bila temperatura koja je prelazila 30 stepeni.

Ultra maratonska trka startovala je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Somboru, a trčali su maratonci iz Sombora, Novog Sada, Subotice, Šapca, Sente, Osijeka, Baje i drugih gradova. Većini njih ovo je drugi ili treći put da trče ovu ultar maratonsku trku.

"Član sam dvočlane štafete, što znači da neću trčati sam celu dužinu od 61 kilometar, već će me na pola puta zamenuti kolega. Na ovom ultra maratonu učestvujem treći put", kaže Gustav Šurjan iz Sente.

Na Ultra maratonu Sombor-Baja učestvovali su i članovi Udruge za rekreativno trčanje iz Osijeka. Oni sa somborskim klubom »Somaraton« sarađuju pet godina.

"Nije lako istrčati 61 kilometar, ali taj osećaj kada stignete na cilj ne da se opisati", kazao je pred start trke Robert Bašić, maratonac iz Osijeka.

Za Razdaljinu između Sombora i Baje maratoncima je trebalo viš od pet sati. Neki su istrčali celu deonicu, a neki od učesnika u dvočlanoj ili četvoričlanoj štafeti.

Ultra maraton Sombor-Baja održan je po peti put. Ovogodišnjom trkom obeleženo je pet decenija uspešne, bratske saradnje Sombora i Baje.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.