Njilaš: Škola sprečila vršnjačko nasilje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njilaš: Škola sprečila vršnjačko nasilje

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" u Subotici postupila je po zakonu u slučaju vršnjačkog nasilja prema devojčici koja ima retku kožnu bolest izjavio je pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš zadovoljan je načinom na koji je osnovna škola Ivan Goran Kovačić u Subotici vodila čitav slučaj.

Pored toga škola je, prema njegovoj oceni, preduzela sve mere da učenici koja ima retku kožnu bolest >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prilagodi nastavu čim je krenula u prvi razred.

"I u školi tvrde da su u ovom slučaju reagovali adekvatno. Osim toga, kako ističu, o sprečavanju vršnjačkog nasilja na raznim radionicama razgovaraju sa decom i roditeljima a i nastavnici su obavezni da se edukuju u toj oblasti.

Grupa učenica petog razreda Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" iz Subotice pokrenula je inicijativu da se iz razreda izbaci njihova školska drugarica koja ima neizlečivu kožnu bolest.

Ukorom su do sada kažnjene dve učenice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PODRŠKA UMESTO IZBACIVANJA Drugari devojčici-leptiru spremaju predstavu

Izvor: Blic, 03.Mar.2016

Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, izjavio je da u radu Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Subotici nije bilo propusta u slučaju Gale Savić (11), teško obolele devojčice, koju je grupa devojčica htela da izbaci iz škole zbog njene bolesti...- Na vreme je sve primećeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.