Nagradni konkurs za kratki film

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2015, 05:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagradni konkurs za kratki film

Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Subotica raspisao je nagradni konkurs za učenike i učenice vojvođanskih srednjih škola pod nazivom „Život je vrh, osvoji ga!“. Od mladih se očekuje izrada kratkog filma (video klipa) u kome će pokazati svoje viđenje problema zavisnosti i ponuditi vršnjacima životne ciljeve koji ih mogu podstaći na razmišljanje.

Pravo učešća na Konkursu imaju učenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i učenice svih srednjih škola u AP Vojvodini, a tema rada je „Život je vrh, osvoji ga!“.

Kratki film (video klip) treba da traje do tri minuta, i da se njima ukazuje na opasnosti korišćenja psihoaktivnih supstanci (duvan, alkohol, droga) i kockanja mladih. Film treba da podstakne vršnjake da odgovorno i aktivno učešće u izboru i ostvarenju svojih životnih ciljeva.

Rad može biti delo jednog ili više učenika, a učesnici mogu podneti samo jedan originalan rad (plagijati neće biti prihvaćeni).

Kratki film se može napraviti mobilnim telefonom ili kamerom. Rad treba da ima prikladan i originalan naslov.

Konkurs je otvoren od 1. aprila do 5. maja.

Radovi se dostavljaju putem elektronske pošte na adresu zivotjevrh@gmail.com , sa naznakom: Nagradni konkurs - "Naziv filma“. Uz rad potrebno je poslati i podatke o autoru/autorima: ime i prezime autora, naziv škole, razred i grad, telefon kontakt osobe.

Svi prispeli video klipovi biće dostupni tri nedelje (od 6. maja do 27. maja) na fejsbuk stranici "Hoću da znam jer ja biram", a posetioci će moći da daju svoj glas - "lajkom" ili da ostave komentar.

Na odabir najboljih radova, uticaće "lajkovi" i stručni žiri koji će pregledati sve pristigle radove, a ocenjivaće 20 radova koji su ušli u uži izbor. Početkom juna biće proglašeno 10 najboljih radova koji će biti nagrađeni

Dodela nagrada će biti javno organizovana na dan obeležavanja Svetskog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga, 26. juna, u Subotici.

Konkurs je deo Projekta „Hoću da znam, jer ja biram“, koji finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana za borbu protiv droga u AP Vojvodini, a Konkurs podržava i Kancelarija za mlade Grada Subotice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.