NVO: Politički motivisane smene u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO: Politički motivisane smene u Subotici

Centar građanskih vrednosti iz Subotice ocenio je danas da u tom gradu lokalna vlast sprovodi politički motivisane smene u mnogim institucijama.

"Otkazivanjem projekcija filmova na Otvorenom univerzitetu zbog izložbe 'Necenzurisane laži', Srpska napredna stranka (SNS) još je jednom pokazala da joj je pravo jačeg osnovno načelo u kreiranju kulture ovog grada.

Zbog te izložbe članovi Filmskog kluba onemogućeni su da puštaju filmove u maloj sali Otvorenog univerziteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a da stvar bude još gora, čelni čovek te kuće odbio je da se izjasni o detaljima koji su vezani za taj događaj", navodi se u saopštenju.

Centar građanskih vrednosti je podsetio da su SNS i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na poslednjoj sednici Skupštine grada bez bilo kakvog obrazloženja smenili člana Saveta Međunarodnog filmskog festivala "Palić" Zoltana Šifliša.

"To što pomenutom vladajućem političkom dvojcu imena članova Saveta poput glumice Mire Banjac, dugogodišnjeg direktora Jugoslovenske kinoteke Radoslava Zelenovića, reditelja Sabolča Tolnaija, glumca Branislava Lečića, scenariste Gordana Mihića i selektora Festivala Petra Mitrića – koji su se usprotivili Šiflišovoj smeni – ne znači ništa, govori ne samo u prilog tome da je politika sile duboko zašla i u oblast kulture, nego pre svega o tome koliki su nivo i kulturni potencijali kadrova SNS-a i SVM-a", piše u saopštenju.

Ta nevladina organizacija je ocenila da je "sirova politička volja" sprovedena i prilikom donošenja odluke o dodeli zvanja počasnog građanina Subotice književniku Matiji Bećkoviću, pri čemu predlagači nisu podneli nijedan utemeljeni argument čime je ta osoba zadužila Suboticu i njene građane.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.