Korhec: Ulazimo u pokrajinski i parlament Subotice

Izvor: B92, 25.Apr.2016, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korhec: Ulazimo u pokrajinski i parlament Subotice

Subotica -- Jedan od osnivača civilne organizacije Mađarski pokret Tamaš Korhec izjavio je da će ta organizacija biti deo pokrajinskog parlamenta kao i Skupštine Subotice.

"Iako je malo rezultata do sada pristiglo, oni obećavaju i postaćemo parlamentarna stranka. Bio bih razočaran da ne ostvarimo više od dva mandata‚", rekao je Korhec novinarima u Subotici.

Što se tiče rada Subotice, Korhec je rekao da će lista "Za građansku Suboticu", koju predvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ta organizacija, takođe postati i deo Skupštine grada, te da su rezultati i na lokalnom nivou veoma dobri.

"Na osnovu do sada pristiglih rezultata, na nekim biračkim mestima je Savez vojvođanskih Mađara dobio više glasova, a na nekima je to dobio Mađarski pokret. Svakako smo u Subotici ostvarili značajne razultate", dodao je Korhec.

Prema njegovim rečima, glasanje u Subitici je prošlo relativno mirno, iako je bilo sporadičnih incidenata koji su se dogodili van biračkih mesta.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.