Korak po korak: Otvoreno 5 km Ipsilon kraka na K10

Izvor: Mondo, 22.Avg.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korak po korak: Otvoreno 5 km Ipsilon kraka na K10

Deo Ipsilon krak Koridora 10, na obilaznici oko Subotice, u dužini oko pet kilometara otvoren je danas za saobraćaj u prisustvu potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ona je najavila da će ceo Ipsilon krak Koridora 10, dužine 24 km, biti završen do kraja 2019. godine.

Otvoren je danas "sektor 2" Ipsilon kraka, odnosno deo trase od kružne raskrsnice sa somborskim putem do kružne raskrsnice na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bačko - topolskom putu u dužini od 5 km.

Zahuktalo se od marta

Prva deonica, deo obilaznice i to deo sektora 3 u dužini od 1,5 km izgrađen je u martu 2017. a vrednost izvedenih radova je bila 114 miliona dinara (sa PDV-om). Koridori Srbije su obavljali i poslove stručnog nadzora nad izgradnjom dela Ipsilon kraka.

Prisustvovali su i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, v.d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić, v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Izgradnja "sektora 2" je uspešno završena dva meseca pre isteka ugovorenog roka.

Izvođač radova je konzorcijum kompanija na čijem je čelu Vojput iz Subotice, a vrednost radova je 337,7 miliona dinara sa PDV-om.

Mihajlović je podsetila da je deo Ipsilon kraka pušten u saobraćaj u martu ove godine, tako da je za 10 meseci pušteno u saobraćaj 6,5 km.

Aktivnosti na izgradnji obilaznice su započete pre skoro 30 godina.

Niče najduži most na Koridoru 10 (FOTO)

Deonica od graničnog prelaza Kelebija do petlje Subotica jug, treba poluautoputem da poveže granični prelaz Kelebija sa autoputem Horgoš - Novi Sad odnosno severnim krakom Koridora 10.

Obilaznica oko Subotice je veoma značajna saobraćajno i ekonomski za Suboticu i Srbiju, a projekat realizuju Ministarstvo građevine i Koridori Srbije.

Obilaznica će rasteretiti saobraćaj u Subotici i pospešiti razvoj industrijske zone u tom gradu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

OBILAZNICA OKO SUBITICE Otvoreno još pet kilometara Ipsilon kraka na Koridoru 10

Izvor: Blic, 22.Avg.2017

Deo Ipsilon krak Koridora 10, obilaznice oko Subotice, u dužini oko pet kilometara otvoren je danas za saobraćaj u prisustvu potpredsednice vlade i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović...Ona je najavila da će ceo Ipsilon krak Koridora 10 od 24 km biti završen do kraja 2019. godine...Otvoren...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.