Ko su glavni kradljivci vremena?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2016, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko su glavni "kradljivci" vremena?

Najveći izazov savremenog sveta, po mnogim teoretičarima, predstavlja hroničan nedostatak vremena. Postavljanjem ciljeva, planiranjem i praćenjem njihove realizacije savremeni čovek može da "uštedi" jedan sat vremena dnevno. Na koji način – mogli su da čuju okupljeni na predavanju posvećenom upravljanju vremenom u Regionalnoj privrednoj komori Subotica.

Glavni "kradljivci" vremena u savremenom društvu jesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mobilni uređaji – SMS poruke i razgovori tokom radnog vremena, prezentovano je učesnicima interaktivne radionice u Subotici.

Lek za "gubljenje vremena", prema rečima predavača, jeste planiranje, praćenje realizacije planiranog i disciplina u sprovođenju ciljeva. Kako nas samih, tako i okruženja.

"Kad planiramo svoj dan, onda mi pridobijemo jedan sat svaki dan. Jedan sat više za slobodno vreme, za prijatelje, za neki drugi posao i zato je to bitno da mi planiramo kako živimo. Da mi upravljamo vremenom, ne da vreme upravlja nama", smatra direktorka "DOBA" fakulteta iz Maribora Jasna Dominko Baloh.

Interaktivna radionica posvećena upravljanju vremenom je realizovana u okviru "Karavana znanja". Organizatori su zadovoljni reakcijima na skupovima širom Srbije i povratnim informacijama.

"Proklamovani cilj projekta je upoznati naše privrednike sa najsavremenijim mogućim znanjima i omogućiti im netvorking, što je danas naš ideal i cilj. Dakle, da se oni međusobno umrežavaju, da se podržavaju, da razmenjuju svoja znanja i iskustva",  ističe akaunt menadžer u agenciji "Blumen grup" Hristina Stoiljković.

"Karavan znanja" DOBA fakulteta drugu godinu za redom posećuje Suboticu. Učešće na radionici bilo je besplatno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.