Izvor: Arte, 02.Dec.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinomuzej, projekcija filmova

Novosadska i subotička umetnička praksa krajem šezdesetih i tokom sedamdesetih godina je bila poprište progresivnih i radikalnih ideja i stremljenja, a kao takva i danas inspiriše stvaraoce sličnog senzibiliteta. Kinomuzej, projekcija filmova 7. I 8. decembar, 2016. Kino sala MSUV, Dunavska 3...

Vojvođanska avangarda je, u našem slučaju, kroz objektiv kamere i filmskim jezikom postavljena na platno. Njena priča je oblikovana u dokument ili je stvarnost njenih aktera dramatizovana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << O motivima koji ih pokreću da upravo ona postane tema njihovih filmskih ostvarenja govore tri reditelja: Dragomir Zupanc, Szabolcs Tolnai i Nenad Milošević. Prvi put se na istom mestu ove tri filmske priče susreću, prožimaju i pokreću na razmišljanje o nekom, ne tako davnom, vremenu.

Pokrovitelji: Muzej savremene umetnosti Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.