Kazna zbog hranjenja mačaka?!

Izvor: Mondo, 30.Okt.2014, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna zbog hranjenja mačaka?!

Eržebet Posa iz Subotice doživela je neprijatnost kada je dobila poziv da zbog "hranjenja mačaka na javnoj površini" da izjavu u Sekretarijatu za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Očajna Eržebet kaže da više ne zna da li se u ovoj zemlji isplati biti human i da li je zaista trebalo da gleda kako napuštene mačke gladuju, prenosi sajt životinje.rs.

Ona je za ovaj portal objasnila šta je prethodilo pozivu na davanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izjave:

"Oko moje zgrade ima nekoliko maca koje hranim već neko vreme. Jednog jutra tu se našao komunalni policajac koji me je opomenuo da je zabranjeno hranjenje mačaka na javnoj površini. Ja sam mu odgovorila da nemam srca da ih ne hranim i da je žalosno što opominje mene, a ne one koji životinje zlostavljaju i izbacuju na ulicu… To se dogodilo pre mesec, dva i ja sam na to čak i zaboravila iako mi je policajac uzeo ime i adresu. Danas mi se stigao poziv…", priča Eržebet.

Ona dfodaje da su mace koje hrani uhranjene i zdrave, a dve je čak uspela da uz pomoć Udruženja Anima iz Subotice steriliše kako se ne bi stvorila armija novih maca.

"Posude iz kojih jedu nisu razbacane, uvek ih pokupim i operem. Ne ostavljam nikakav nered, ni ja, a ni mačke. Jedu ujutru i uveče, a preko dana se negde igraju, tako da ne znam kome su zasmetale… Nikoga ne diraju, niti kome prilaze…", kaže Eržabet.

Ona je dodala da će na razgovoru na koji pozvana reći da je sramota što se građani koji pomažu zovu na saslušanja, a one koji čine zlo ne kažnjavaju.

"Opštinskom odlukom je zabranjeno hranjenje životinja na javnim površinama, ali to je i protivzakonito i protivustavno, kako sam pročitala. Ta odluka je već tri puta bila pred Ustavnim sudom i proglašavana nezakonitom", tvrdi ova Subotičanka u izjavi za životinje.rs.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.